Haapsalus tuleb kompostimist tõendada fotoga

Eramajaomanikel peab uuest aastast olema oma kompostikast – selle võib nii poest osta kui ka ise puust valmistada. Foto: Malle-Liisa Raigla

Eramajaomanikel peab uuest aastast olema oma kompostikast – selle võib nii poest osta kui ka ise puust valmistada. Foto: Malle-Liisa Raigla

Uuest aastast peavad Haapsalu eramajade omanikud, kes soovivad oma kinnistul haljastus- ja toidujäätmeid kompostida, esitama omavalitsusele avalduse koos kompostri fotoga.

Sarnane plaan oli ka Lääne-Nigula vallal, kuid jäätmehoolduseeskirja vastu võttes loobus volikogu kompostimise teavitamise nõudest.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
65 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
palun
1 aasta tagasi

konkreetne definitsioon , mis on boijääde ja detailne nimekiri kõigist jäätmetest m mis kvalifitseeruvad selle biojäätmete nimekirja alla, samuti, millal saab sõlmida biojäätmete komposteerimise lepingu lv-ga ja õiglase tasu suuruse selle töö eest, tasuta tehti tööd nõukogude ajal, nüüd on teised kriteeriumid ja nägemus tööle.

Misasi
1 aasta tagasi
Reply to  palun

Hea tekst, aga rumalus minuarust. Nad teevad seda ise sinu raha eest, keegi sinule ei maksa, et ladustad biojäätmeid, sellest peaks aru saama ikka. Tellid endale konteineri eraldi ja viivad minema ning biojäätmete nimekiri on juba ilmunud siin lehes ka, et mis täpselt kuhu alla kuulub. Vajadusel saad kindlasti infot, kui küsid otse teenusepakkujalt.

idiootsustega
1 aasta tagasi
Reply to  Misasi

ei tegele

Jänkununnu
1 aasta tagasi

Peab sittuma Linnawiletsuse trepi peale…
Igal hommikul…

eksole
1 aasta tagasi

iga kord, kui ma viin komposti oma komposterisse, saadan ma linnavalitsusele pildid ja dokumendid kogu protsessist. Kõige pealt täis saanud solgiämbrist, siis teekonna kaart, kuidas ämber köögist komposti kastini saab, kirjelduse, mis ma tegin selleks ja milliseid isikukaitsevahendeid ma kasutasin, et jäätmed keskkonda ei satuks ja minu elule ja tervisele ohtu ei kujutaks. Siis pildid solgiämbri tühjendamisest ja jäätmetest kompstikastis, juurde lisan kuupäeva, kellaaja ja üksikasjaliku kirjelduse jäätmetest, millest solgiämbri sisu koosnes.
Olen saanud ka tagasisidet, et väga tubli ja eeskujulik kodanik ja linna paremaks juhtimiseks lubati sellisednõuded lähemas tulevikus kõigile kohustuslikuks teha.

seikspiir
1 aasta tagasi
Reply to  eksole

Kusjuures selles suunas meie kontrolliühiskond liigubki. Heaks näiteks on igasugu kohustuslikud andurid, korstnapühkija- ja muud aktid, load, litsentsid jne. Varsti ei tohi porgandipeenart ka ilma projektita teha.

Kati Nõdra
1 aasta tagasi

Ning linnavalitsuse töötajate töötegemist tuleb tõestada laivis kaamerapildiga.

Ehh mis
1 aasta tagasi

See tobedus jääb nüüd küll tegemata. Mis vahet seal on kui inimene saadab pildi kastist, aga sinna seda ei kogu. Anna aju tõepoolest. Saaks linnukese jälle kirja ja preemiat küsida võimsa töö eest, nii või?

seikspiir
1 aasta tagasi
Reply to  Ehh mis

Sellise kahtlustuse õhku viskamine võib olla ohtlik. Mine neid ametnikke tea… Selle jutu peale võivad teid ülepäeviti kontrollimas käima hakata kurjad kompostiinspektorid.

Ehh mis
1 aasta tagasi
Reply to  seikspiir

Sa tunne omi õiguseid, ükski krdi tolaametnik ei tule väravast sisse ilma loata või ainult koos politseinikuga. Muidu võib kogemata …..

diktaator Julius
1 aasta tagasi

saatsin foto aga wastust weel polke

Ju ikka niii.
11 kuud tagasi

Kuhu foto panen, saadan? Ümbrikuga linnavalitsuse postkasti? Foto panen aiale, et linnaisad näevad et konteiner hoovis mul?

varsti
1 aasta tagasi

tuleb fotoga tõestada igal pool, et sa pole eesel

Feminism hukutab Lääne tsivilisatsiooni
1 aasta tagasi

Suurem osa neist lollustest tuleb Brüsseli ”tarkadelt” ja meie orjameelsed naisametnikud teevad kõik endast oleneva, et neid lollusi oma rahva peal ellu viia. Mujal Euroopas nii kuulekalt orjameelsed ei olda.

krõmpsluu
1 aasta tagasi

Alustades Kleopatrast on kõik naisvalitsejad oma riigid nahka pannud. Ainuke erand oli inglaste Margaret.

kas
1 aasta tagasi

pildistamise asemel võib õlimaali tellida ja sellest koopia saata lv-le

inimene,,,
1 aasta tagasi
Reply to  kas

Võib veel palju asju teha….

Anu.
11 kuud tagasi
Reply to  kas

Mina joonistan ise konteinerist pildi. Väga lihtne töö.
Kleeberdan pildi maja seinale ja topeltpilt aiale. Tekst ka juurde-siin hoovis asub kompostikast!!!!

saadan
1 aasta tagasi

oma alasti foto