Õpetaja amet ei sega elu nautimast

Õpetajad Kadri Mitt ja Mari Kald. Foto: Malle-Liisa Raigla

Õpetajad Kadri Mitt ja Mari Kald. Foto: Malle-Liisa Raigla

Viimased koolikellad on helisenud ja lõpuaktused kohe-kohe peetud. Algavat suvevaheaega vajavad puhkuseks nii õpilased kui ka õpetajad.

Mida mõtlevad oma ametist õpetajad, räägivad Läänemaa ühisgümnaasiumi inglise keele õpetaja Mari Kald ning füüsika- ja keemiaõpetaja Kadri Mitt.

Mis teid õpetajaameti juures inspireerib?

Mari Kald: Inspiratsiooni pakuvad õpilased, kolleegid ja enda kunagised õpetajad. Õpilased näitavad kätte suuna ja annavad aimu sellest, mis võiks toimida ja mis mitte. Kolleegidel on varuks nii hüva huumorit kui ka õpetlikku kogemust, samuti kadestamist väärt häid ideid. Kogemus oma kunagiste õpetajatega moodustab aga vundamendi arusaamast, milline üks õige õpetaja ja kool üldse olema peaksid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Marko
1 aasta tagasi

Kui tahame kuskile riigina jõuda, siis õpetaja palk peaks algama 3000 eurost. Kui ei, siis jääme elu lõpuni alltöövõtjaks ( -sest piisavalt head haridust pole võimalik Eestis enam omandada). Õpetaja haridusega inimesed on olemas, aga nad töötavad mitte koolis vaid seal, kus õhtul poodi minnes saab lastele peale turbonuudlite ka vorsti saia peale osta.

Küsimus
1 aasta tagasi
Reply to  Marko

Kas selleks tõstame käibemaksu 30 % ?

Marko
1 aasta tagasi
Reply to  Küsimus

Eip, pole vaja, aga omandit ja kapitali, mis on hetkel maksustamata (loe rikkaima 10% inimeste põhisissetulek) võiks maksustada küll. mõned mõttetud hankimised võiks ka olemata olla. Ametnikkonda võiks julgelt kolmandiku vähendada. Omavalitsuste tulubaasi võiks suurendada – seda kärbiti eelmises kriisis päris tublisti. Selleks et, struktuurne eelarve plussi saada, tuleb pikka plaani pidada – ei saa tõmmelda perspektiivis 4 aastat, millest 1,5 aastat enne valimisi ei julge ükski partei ühtegi suure mõjuga otsust teha. Võibolla ei peaks kõiki eurodirektiive ka nii pingsalt ja punktuaalselt täitma nagu meil tehakse – mõned asjad muutuvad ikka juba vägagi jaburaks. Ja muidugi rohepööre – kas… Loe rohkem »

Signe abieluvõrdsus
1 aasta tagasi

Kas nad elavad koos? las inimesed olla õnnelikud, miks see teid segab?

lasteaia kasvataja
1 aasta tagasi

Ehk saab täitsa OK-lt elada, olgugi, et on õpetaja:), või selle kiuste, et on õpetaja:)

Kelluke.
1 aasta tagasi

Just õpetaja ameti kõrvalt saab edukalt lisatööd teha.

kool
1 aasta tagasi
Reply to  Kelluke.

Lisatööd teha? Milleks? Enamus arvab ju, et õpetajate palk on vägagi kõrge juba…..

Vanasõna
1 aasta tagasi
Reply to  kool

Süües kasvab isu

Nii enamvähem
1 aasta tagasi
Reply to  kool

…eks tänasel päeval juba ongi.

Koma
1 aasta tagasi
Reply to  kool

Õpetaja palk ei ole üldse kõrge. Alati võib rohkem olla.
Lapsi saab hoida näiteks, anda eratunde, mautusi koristada, torte-kooke küpsetada….jne. võimalusi kuipalju lisatöö tegemiseks.

Sass.S
1 aasta tagasi
Reply to  Kelluke.

Aga terveid pükse võtta pole, kurb!