Virtsu-Kuivastu parvlaeval tutvustatakse laevareisijatele päästeveste

Lääne Elu

info@le.ee

Parvlaev Piret. Foto. TS Laevad
Parvlaev Piret. Foto. TS Laevad

9. juunil toimub Virtsu-Kuivastu parvlaeval Piret mereohutuspäev, kus mereturvalisuse põhitõdesid tutvustavad politseinikud, vabatahtlikud ja parvlaeva meeskond.

Kuressaare politseijaoskonna piirkonnapolitseinik, kogenud merepääste teadmiste ja oskuste jagaja Žanna Kreštšenko sõnul on mereohutuspäeva fookus suunatud päästevesti kandmise olulisusele.

„Eelkõige õpetame ohutuspäeval laevareisijatele päästevesti õigesti selga panema ja kinnitama ning ühtlasi tutvustame parvlaeval kasutatavaid päästeveste. Suvisel ajal liiguvad inimesed rohkem ringi, sealhulgas nauditakse ilusat ilma ka vee peal erinevatel veesõidukitel. Päästevest võib päästa elu, kuid vaid siis, kui see pannakse enne veesõidukiga veele minekut selga, on õige suurusega ja korrektselt kinnitatud,“ rääkis Kreštšenko.

Ohutuspäeva meeskond jagab parvlaeval Piret teadmisi kell 11.25-17.00, kokku 9 reisil. Lastega tegelevad Lõvi Leo ja Hüljes Ülo.

2022. aastal reageeris politsei ligi 200 merepäästesündmusele, mille käigus said abi ligi 400 inimest. Eelmisel aastal hukkus merel kolm inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments