Juhtkiri: hinge ja ihu küürimise aasta

Lääne Elu

info@le.ee

Kes ei teaks ütlust „heal lapsel mitu nime” – nii on see ka tänavuse aastaga, mis kannab ühtaegu nii liikumis- kui ka sauna-aasta nime. Liikumine ja saun täiendavad üksteist hästi, sest pärast liikumist on mõnus saunas konte soojendada ja ihu puhtaks küürida.

Saun on midagi sellist, milleta paljud eestlased, nagu ka meie põhjanaabrid soomlased, elu ette ei kujuta. Saun oli üks esimesi asju, mille Eesti missioonisõdurid Afganistanis Camp Bastionis püsti panid. Ilmselt polnud eesmärk käia saunas sooja saamiseks, vaid pigem leevendada koduigatsust. Saun kui soe ja puhas paik on olnud osaline terves eestlaste eluringis – seal sünniti ja surdi, sealt otsiti abi mitmesuguste haiguste vastu. Tänapäevalgi loetakse üles rida hädasid, mida saun leevendada aitab: saunas kaob stress, saun aitab kaalu langetada, hoida noorena, hoiab viirused ja külmetuse eemal.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kobrulehel
1 aasta tagasi

jäi lisamata, et see on ka hingepuhtuse eest hoolitsemise aasta, mis võib päädida vabastava zoovahetuse ja abieluvõrdsuse võimalustega inimsoo hävitamise nimel, kommunistide katse maa peal maine paradiis luua lõppes orjandusliku korra kehtestamisega.

oma
1 aasta tagasi

arvamuse avaldamine kobrulehes on keelatud,

Rahvas valis ekre
1 aasta tagasi

Eelkõige sai riik neljaks aastaks petuskeemiga eestivaenuliku valitsuse 🙁

läheb
1 aasta tagasi

sama kiirelt kui tuli, kelmuse ja riigireetmise paragrafid kehtivad