Haapsalu saab toidukapi

Mitmel pool Eestis on toidukapid end juba tõestanud. Foto: MTÜ Roheline Vald

Mitmel pool Eestis on toidukapid end juba tõestanud. Foto: MTÜ Roheline Vald

Aprilli viimasel nädalal tahab MTÜ Roheline Vald koos MTÜga Läänemaa Toidupank Haapsallu üles panna toiduringluskapi, kust võivad toitu võtta kõik soovijad ja toitu panna kõik, kel seda üle jääb.

Haapsalu toidukapp on plaanis paigutada kaubamaja taha, postkontori ja elektripoe vahele. Seda hakkab haldama MTÜ Läänemaa Toidupank, kelle ülesanne on tagada kapis korrashoid, jagada kapi kohta infot, suhelda käitlejatega jne. MTÜ Läänemaa Toidupank ei ole sama ettevõte, kes osutab Läänemaal toidupanga teenust. Mittetulundusühingu juht Anu Aljaste-Sits ütles, et muudab arusaamatuste vältimiseks peagi MTÜ nime ära.

Toidukapi paigaldamisega tegeleva MTÜ Roheline Vald idee algataja Kairi Niinepuu-Mark ütles, et toidukapp pole sotsiaal-, vaid mõtteviisi projekt. Ta loetles, et kappi võib tuua toiduaineid, mis kodus seisma jäänud või mida osteti liiga palju, või suvel-sügisel ka üle jäävaid aiasaadusi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
25 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Linnapalgaline
1 aasta tagasi

Ootame seda pikkisilmi. Nädal enne palgapäeva lõpeb raha. Palk on väike.

kes
1 aasta tagasi

vastutab, kui inimene sealt toidumürgituse saab või hoopis ää kooleb mõne hullu haiguse kätte

Ploodu
1 aasta tagasi
Reply to  kes

ära mine kui kardad. Ise vastutad,mida käekesega suhu paned.Nälg ei anna valiku võimalust!

krõmpsluu
1 aasta tagasi

Tallinnas on ikka sured platsid,et vaesed inimesed ikka bemide ja mersudega korralikult ligi pääseksid.

appi no
1 aasta tagasi

vaeste poputamisele LÕPP! niigi saavad toetusi mis julmalt maha JUUAKSE ! kellele vaja selliseid parmatte prii leiva peal siin? hoopis rohkem makse peaks neile kehtima, või kohustus 15 tundi nädalas teha tasuta linna peal heakorratööd, kogu selle töömeeste ausalt teenitud raha eest, mis nad, kuldkõrid r***k oma nägemise peale ära tarbivad

Mel
1 aasta tagasi
Reply to  appi no

See on 60 tundi kuus. Kui just sant pole, siis kolmesaja kanti toetused jäävadki. Täiesti aus selle eest vajalik töö ära teha. Kes joob, ega see ei jõuagi, hea moodus raha suunata tõeliste abivajajateni. Mis santidest, siis kui nemad kohe mitte ühtegi, isegi arvutiga tööd tehtud ei saa, siis loodame et perekond on olemas. Kes teistele tööga ei anna või ka ei saa anda, sellele ei ole kohta, liigume juba tagasi loodusseaduste juurde. mitte ei pea ülal sõna otseses mõttes eos surnud liha.

Nii on
1 aasta tagasi
Reply to  appi no

Isegi Saksamaal on sellised kapid. Näiteks võtad endale kapist banaane ja ise paned kappi vahuveini teiste jaoks.

tarbija
1 aasta tagasi

Täitsa viisakas kapp, aitab vähendada toidu raiskamist. Mitmed poeketid on ka liitunud ResQ Club Estonia projektiga ja viivad nendesse kappidesse müümata kaubad , mille parim enne möödas, aga kõlblik kuni veel kehtib.

Vello
1 aasta tagasi

Kui valmis saab ..panen sinna 10 pudelit Viru valget..las olla Haapsalu töölisrahval ka 1 Pidupäew

jah
1 aasta tagasi
Reply to  Vello

mul oli sama plaan. laua viinad aga panen enne täis tehnilist alkoholi ja korgid tinutan tagasi otsa. las lakuvad pimedaks end.

rein.
1 aasta tagasi

Jälle häda. Teed midagi häda,ei tee midagi kisa. Mida Te linnlased siis tahate.

Ehh
1 aasta tagasi
Reply to  rein.

Rongi tahavad 😀

Martin
1 aasta tagasi
Reply to  rein.

Ja vaikust

millrka
1 aasta tagasi

jälle mingit raha leidub et joodikuid ja puruvaeseid (nad on kõik ise selles süüdi) ülal pidada.

Palun
1 aasta tagasi
Reply to  millrka

loe artikkel uuesti läbi ja püüa aru saada mis seal kirjas : see pole sotsiaal- vaid mõtteviisi projekt. Toitu panevad sinna inimesed kes kergekäeliselt toitu minema ei viska. Ja võtta võivad kõik, olenemata kas on miljonärid või tavainimesed.

milli
1 aasta tagasi
Reply to  Palun

ja kui palju inimesi hakkab oma kuupäevale lähenevat toitu ekstra kaubamaja taha vedama? ega ei usu et isegi siis viitsitakse kotti panna kui ongi minek kaubamajja või posti. lendavad kodu prügikasti, parimal juhul söödavad koerale. jäävad korra nädalas või kui tihti mingi sooja südamega sotsialist sinna toitu veab, joodikud järjekorras oma korda ootama muud midagi.

onju
1 aasta tagasi
Reply to  milli

poodides korvid “parim enne”, miks vaja eraldi kappe ja nurgataguseid, kellelgi vaja kuidagi silma paista, nagu toidu tänavad, plini päevad, maitsete laat, igast asjast tehakse tsirkus

Ploodu
1 aasta tagasi
Reply to  Palun

Kes tõesti abi vajab = raske liikuda tervise pärast jne. = see sinna ei pääse. Rumal mõte selline kapp. Abi vajav vajab tõesti abi ja see peaks toodama talle koju ukse ette.Olgu purjus vöi kaine, olgu noor vöi vana =toidukott ukse ette, see oleks abi,mitte mingi kapp kusagil seinade taga. Peen mõte ja pildid ilusad.Tegelikkus on teine. Toit on nii kallis, seda ei visata minema ega raisata.
Poed võiksid panna poes alla hinnatuna esile-kuid kes siis ostaks algse hinnaga. Kaupmeeste petumäng seegi imekapp.

Tõnisson
1 aasta tagasi

Oli soov kapist välja tulla. Aga nüüd …

Ploodu
1 aasta tagasi
Reply to  Tõnisson

Mine kappi tagasi!!

Korra valvur
1 aasta tagasi

Vareste selvebaar 🙂