Galerii: Haapsalu sai toidukapi

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 20

Malle-Liisa Raigla fotod

Kolmapäeva õhtul avati Haapsalus postkontori ja A&T elektripoe vahel toidukapp, kuhu soovijad saavad panna kodus üle jääva toidu, ning need, kellel on vaja, saavad kapist toitu võtta.

Toidukapi eesmärk on vähendada toidu raiskamist ja selle ära viskamist. „Toitu tuleb süüa, toitu ei tohi raisata,” ütles Haapsalu linnapea Urmas Sukles.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
64 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ehh
10 kuud tagasi

Super mõte aga kui viia sinna, on see olnud alati ka tühi. 🙂

Mujal nt õhtuti täidab ka seda toidupank, kas seal nii ei ole ?

toompeal
11 kuud tagasi

on arutlusel koalisatsiooni poolt pakutav kerjamisseadus, millega luuakse paljulapselistele, vähese sissetulekuga inimestele, sõltlastele ja muudele kannatavatele inimestele tingimused oma elujärge parandada. kerjamine saab olema lubatud kõigis riigiasutustes, nii sees kui väljas, ühiskondlikes ja ametiasutustes, avalikes ja kinnistes kohtades, tingimusel, et ei rikuta töö-ja puhkeaja seadust ja inimene peab ennast registreerima maksuametis

njah
11 kuud tagasi
Reply to  toompeal

mafia, aga inimesed valivad. Kummaline nähtus, kas pole? Arg on valija. Öeldakse otse, et kui meid ei vali, siis tuleb suur koll ekre ja teid kõiki tehakse venemaa orjadeks. Kas pole enamus inimesi lollakad, nagu Siim Kallas isegi kunagi ütles, et enamus valijaid on tegelikult rumalad.

tuntud
11 kuud tagasi

helilooja kirjutas ülimast erutusest kapist oodi, ole esimene , kes kirjutab kapist raamatu

Olavi
11 kuud tagasi
Reply to  tuntud

Kas teile pakub selline tublide kodanike tegevus palju nalja? Inimesed on midagigi välja mõelnud, oma panuse andnud, et kellelgi oleks kergem, kui on hetkel raske, aga teie!? Teie olete midagi teniud või mõelnud, et kuidas oleks meie maal kõigil hea elada? Ei ole? Või olete ja käisite valimas, nagu seda kodanikukohus ette näeb? Valisite sirge seljaga kallase partei? Nüüd irvitate siin, et kaasmaalased peavad ise ettevõtlikust eeskujuks tooma ja ise midagi ära tegema, nende jaoks, kellel on raskem, veel raskem, kui teistel. Irvita irvita, sa tead, küll mida sellekohta vanasõna ütleb!

inimese
11 kuud tagasi
Reply to  Olavi

alandamine, kusagilt nurga tagant endale kõhutäidet otsida pole kellelegi meelt mööda, need kes selle jama välja mõtlesid on ka selle olukorra tekitanud, makstes inimestele sandikopikaid nende töö eest, pensionäridele, lastele ja teistele vaesuses elavatele ja vähekindlustatutele lisades maksusi tekitatakse veel hullem olukord, valevalitsusel on esmatähtis p.desedaduse vastuvõtmine, mitte rahva vaesumise puhul muret tunda, kaob tasuta transport, koolitoit, õppimine kõrgkoolis jne. kas arvate tõesti, et see kapp tagab kellegile väärika elu

Huvitav naljatilk
11 kuud tagasi
Reply to  inimese

Ise valisite neid pedeseaduse tegijaid, milles see kapp süüdi on?

sealt
11 kuud tagasi

nad ju välja tulevad

homonoormees
11 kuud tagasi
Reply to  sealt

hehe nii naljakas

eks ole
11 kuud tagasi

Mina ju ei valinud reffe, aga kannatama pean ikkagi. Ma pole ka üldse kindel, et neid nii paljud valisid nagu väidetakse.

Vohh!
11 kuud tagasi

See nagu juba kommunism. Igaüks toob ja võtab oma südametunnistuse järgi. Kauplused võiksid sarnase suhtumisega kaasa minna ja oleksimegi seal, kuhu Lenin meid viia tahtis.

imeline
11 kuud tagasi

kui hommikul vara sammud kapi poole seadsin olin parajalt üllatunud, kui palju rahvast seal juba oli, kes pani midagi kappi, kes võttis sealt midagi. kuna rahvast oli palju ja aeg venis, olid ärksamad lõõtsa kaasa võtnud, osa tantsis kaerajaani, osa mehi jõid oma järjekorda oodates põõsa all õlut juba. kapi kõrvale olid üles seatud mitmesugused müügiletid, kust võis kapi sisu osta raha eest, et mitte oodata järjekorras. kepikõndijad veetsid aega parajaks tehes ümber kapi kõndimisega, keegi tegi kapi taga ka jooga harjutusi, suurelt ekraanilt tuli pidevalt kaja rahustav sõnum, et me oleme kindlates kätes. iga hommik võiks sellise rõõmuga alata.

Huvitav lähenemine
11 kuud tagasi
Reply to  imeline

Nüüdseks on sinna kapi ümber juba ka kettagolfi rada tehtud. Tulevad suuremad võistlused. Ma ise mõtlesin, et kuna on väga palju inimesi seal kapi ümber, nagu väidate, siis ma teen sinna tasulise wc. Kui ikka mingi 400 inimest päeva jooksul seal läbi käib ja 50 senti võtaks vetsu kasutamise eest, see teeks 200 euri päevas. Pole paha äri. Kui juhtub äkki mõni riknenud toiduaine söödud olevat, siis võib tulu veel suuremgi olla. Võibolla peaks kaks vetsu tegema hoopis?

Anu
11 kuud tagasi
Reply to  imeline

Ohoo, sean täna ka sammud sinna!

selle
11 kuud tagasi

asemel, et riik tagaks inimeste normaalse äraelamise pensionide , laste rahade , palkade näol, koorib ta neilt viimase ja ajugeeniused mõtlevad selle asemel välja kõiksugu inimest alandavaid toiminguid, et nad kuidagi elus püsiksid

Seda et
11 kuud tagasi
Reply to  selle

Jah võib ka nii mõelda, kuid samas on see ka väga tänuväärt ettevõtmine. Kui viinaraha kokku saab, siis on ikka krdima hea sealt mõnda sakusmenti käia võtmas. Selleeest peab küll inimesi tänama!

lähen
11 kuud tagasi

poodi ostan süüa ja viin siis kappi, mina panen harilikult oma toidu üleliia oma külmkappi

kas
11 kuud tagasi

toidukapi külastus on kohustuslik, et igasuguseid “äkki” probleeme kardetakse!?

oleks
11 kuud tagasi

nagu kiriku sisseõnnistamine, nii õndsad ja pühalikud näod

Nenne
11 kuud tagasi

Ei julge sealt midagi võtta. Kahjuks kardan et saan mõne viiruse või haiguse kui söön kes teab mida sisse äkki.