Juhtkiri: jahita ei saa

Lääne Elu

info@le.ee

On jaht hobi või majandustegevus, aga jahti on inimesed läbi aegade pidanud. Kas saaks ilma? No et laseme metsloomadel omaette elada ja ise enda arvukust reguleerida? Linnast vaadates võib see ju nii tunduda, aga maainimene oma igapäevases elus tajub, et isevoolu teed asjad minna ei saa, sest ilma toeta ei püsiks meie metsad ega ka mitte põllumajandus. Piiramata põdrajärelkasv pistab pintslisse kuuse- või männinoorendikud. Metssead, kui nende arvukusele piiri ei panda, võivad korraga üles võtta põllu jao kartulit või hävitada hoolega rajatud noore karjamaa. Paraku on jaht ainuke võimalus neid asju kontrolli all hoida.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Teet
1 aasta tagasi

Minge Ukrainasse, loomatapjad. Esimene automaadivalang jalgade ette teeb
püksid täis.

tõsi
1 aasta tagasi

kui talud on maha jäetud ja inimesed maalt lahkunud, kellele siis veel neid loomi seal metsas vaja on, plats puhtaks

Maainimene
1 aasta tagasi

Need tapatalgud ei ole kuidagi õigustatud! Vaid ühe käputäie verejanuliste inimeste lõbu. Just nimelt lõbu pärast. Läbi aegade on jahti peetud – vanasti oli jaht selleks et midagi lauale panna. Nüüd tapetakse lihtsalt lõbu pärast. Meeletud lindude tapmised, keegi ei viitsi isegi laipu kokku korjata. Metssigade tapmiseks mõeldi mingi katk välja. Jahimehed tegid selle sildi all metsas mida tahtsid ja tapsid nii palju kui jaksasid. Metskitsed ja hirved kadusid. Kahjuks on meil Läänemaal vähemalt üks lihatööstus, mis ulukiliha vastu võtab. Seega tapetakse nii lõbu kui rahaahnuse pärast. Võtame metsad ka kõik maha ja tapame loomad ära, küll siis on tore… Loe rohkem »

läänemaal
1 aasta tagasi

laiub enamuses soine ala paju -ja lepa võsaga, kartuleid ei kasvata enam peaaegu keegi, samuti on hääbunud loomapidamine, jampslikud õigustused kaitsetute metsloomade loomade hävitamiseks

Metsavaht
1 aasta tagasi
Reply to  läänemaal

Jutt käis alamatest loomadest- rehvidest ja sotsidest, tobu!

Kati Nõdra
1 aasta tagasi

Jamps.

mis
1 aasta tagasi

loll jutt, sama võiks loomad ka inimeste kohta arvata, juba ammu pole maal enam loomi näha, haapsalu karistussalklased on teinud puhta töö, nautides ja põhjendades oma tapmisharjumusi käitudes ülimuslikult maaomanike suhtes pidades tapatalguid nende maadel neilt luba küsimata ja neid informeerimata sellisest tegevusest

Kaits
1 aasta tagasi
Reply to  mis

Rohud võetud täna?