Esinumbrid vastavad: mis tuleb pärast valimisi Läänemaa heaks kindlasti ära teha?

Soorebane avati pidulikult 17. septembri. Foto: Urmas Lauri

Soorebane avati pidulikult septembris 2020, see kõrgepingemast ühendab piltlikult tervet 5. valimisringkonda, sest sellest sõidavad mööda nii saarlased, hiidlased kui ka läänlased. Foto: Urmas Lauri

Erakondade valimisprogrammid on pikad, keskmiselt 35 lehekülge tihedat teksti. Kõige pikema valimisprogrammi kirjutas Reformierakond, tervelt 78 lehekülge, kõige lühem programm on EKRE-l, kes sai programmi kirja seitsmele leheküljele.

Kõik erakonnad lubavad tõsta kaitsekulutusi, tulumaksuvaba miinimumi, alampalka ja pensioni. Enamikust programmidest käib läbi ka peretoetuste tõstmine, lasteaia kohatasu langetamine või kaotamine, lastele tasuta huviringi lubamine, ravijärjekordade vähendamine ja aastaid jutuks olnud kiire interneti viimine igasse piirkonda. Erakonnad on välja toonud ka tulumaksusüsteemi muutuse – ühed erakonnad soovivad ühetaolist tulumaksu, nagu oli vanasti, teised aga astmelist tulumaksu.

Lääne Elu uuris kaheksalt siinse ringkonna esinumbrilt eelkõige Läänemaaga seotud küsimusi.

Mis tuleb pärast valimisi Läänemaa heaks kindlasti ära teha?

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rahvuslane
1 aasta tagasi

Eestlased tahavad normaalseid inimesi valitsusse, valisime ju EKRE, aga arvuti kirjutas, et oravad 🙁
Siis saabki Eesti vabaks!

Kommisar paiu tarmu
1 aasta tagasi

Mul napib pappi iga loo kohta maksta 1.50 , selge on see , etneed esinumbrid on väga kallutatud …….

sotsid
1 aasta tagasi

ja liberid tuleb läänemaalt välja saata, nad prigozini infooperatsiooni kaasosalised ja valeinfo levitajad, liberid soovisid eesti liitmist venemaaga, sealjuures tankikindral ja muid reetmisi

Gruz200
1 aasta tagasi

Peale valimisi tuleks kindlasti välja mõelda plaan kuidas kuluhüvitised 101% rahaks teha. Sellega on antud suur panus Läänemaale ja kogu Eesti rahvale.

Irw
1 aasta tagasi
Reply to  Gruz200

Eks nad pea kaabude käest õppima

Kas
1 aasta tagasi
Reply to  Irw

keegi lömisev IRW on Lääne Elu tegelane, et nii vabalt pröögata saab?

Kommisar paiu tarmu
1 aasta tagasi
Reply to  Kas

See mingi pollast ära kihutatud töll kindlasti , äkki tuvisitt vist isegi ……

Kommisar paiu tarmu
1 aasta tagasi
Reply to  Irw

Sinu peakuju tahaks puhtalt zooloogilisest huvist lähemalt uurida , kirjuta kus , seda teha saame …….usu , kunagi keegi sinust midagi ei kuule ……

ohjah
1 aasta tagasi

Ei tee nad seal midagi. Kui midagi vaja on,siis öeldakse, et iga omavalitsus vaadaku ise kuidas oma eelarve piires hakkama saab. Riigikogu ei tegele selliste asjadega.

tuleb
1 aasta tagasi

ehitada Risti sild, Noarootsi sild, raudtee Noarootsi, tuumajaam Noarootsi, Tagalaht pinnasega täita, suurendada Haapsalu elanike arvu viiekümne tuhandeni, ehitada endisele Kiltsi lennuväljale elamukvartal vähemalt 30 tuhandele inimesele, kohaliku puidu baasil luua siia kohalik tööstus kastivabriku ja viisuvabriku näol, söötis heina, karja- ja põllumaad võtta kasutusele päikeseenergia tarbeks, alustada põllumajanduslikke katseid riisi kasvatamiseks perspektiivikal Saunja lahel.

Olgem ausad!
1 aasta tagasi
Reply to  tuleb

Hobulaiule 3 hektarit kasvuhooneid, Parilasse 2 helikopterite maandumisplatsi, ordulinnus viia Valgeväljale ja bussijaam Espresse.

igatahes
1 aasta tagasi
Reply to  Olgem ausad!

toetan, kõik väga realistlikud ettepanekud ja lihtsalt teostatavad, hobulaid seisab tühjana, kuna parilasse kergliiklusteed nii kui nii ei tule , siis helikopterid hea variant, lärmakas ordulinnus valgeväljale, kisagu seal palju jõuavad, ja buss ei pea mitte sinna linna tagaotsa sõitma, espree just paras koht ja ka rongipeatus samas

Tunnismees
1 aasta tagasi
Reply to  igatahes

Toompeale kogunejate kuluhüvitiste eest on kõik võimalik