Saarlased tahavad Briti tankid Leisi all mutta ajada

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Urmas Lauri foto

Neljapäeval sai Virtsu ja Kuivastu liinil kurseeriv parvlaev Tõll tankipraamiks, sest vedas Saaremaale kolm NATO liitlaste briti tanki Challenger 2.

Nõukogude ajal kurseerisid mandri ja suursaarte vahel parvlaevad, mida kutsuti tankipraamideks, sest nendega toimetati Hiiu- ja Saaremaale nõukogude tanke. Neljapäeval tegi ka parvlaev Tõll ajalugu ja ka seda laeva saab edaspidi tankipraamiks nimetada, sest Tõlluga veeti Saaremaale tankid, et nad saaksid osaleda kaitseliidu õppusel Töllu Rusikas.

„Õppuste koondnimetus on Töllu Rusikas ja selle käigus harjutavad tankitõrjujad Saaremaal soomusüksuste ja tankide peatamist ja hävitamist,” ütles kaitseliidu Saaremaa maleva meremalevkonna pealik leitnant Timmo Saarestik. Ka tankide ülevedu on omamoodi õppus. „Minul on hea meel, et saame liitlaste rasketehnika viimise Saaremaale läbi harjutada.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ploodu
1 aasta tagasi

Kas omal maal jäi ruumi väheks?Ikkagi suurem saar-peaks ära mahtuma, Väike puhas Saaremaa ja neid kolakaid on sinna nii vaja?! kus on mõne mehe mõistus…vist pole olnudki seda.
Mida maksab selliste vedamine-kust see raha tuleb? Ja maakoole suletakse rahapuuduse tõttu, arstiabi-olematu-rahapuudus…? Sõjamängude jaoks ei ole rahapuudust?

Kägu
1 aasta tagasi

Igati ajakohane algatus ! Ajage need masinad kalda lähedale mere äärde ja ongi laevatõrje patareid valmis. Tankide meeskonnad võivad aga kaitseliitu astuda ning saaremaa õlut juua…