Nädal tõi Läänemaale 39 koroonaviirusega nakatunut

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Möödunud nädala jooksul lisandus Läänemaale 39 koroonaviirusega nakatunut – 11 laboratoorselt kinnitatud ja 28 kliiniliselt diagnoositud haiget. Laboratoorselt analüüsiti 108 läänlase koroonaviiruse teste, millest positiivseid oli 10,18% proovidest.

Terviseameti nakkushaiguste osakonna peaspetsialisti Juta Varjase sõnul lisandus eelmisel nädalal 3242 haigusjuhtu, millest 1063 olid laboratoorselt kinnitatud ja 2179 kliiniliselt diagnoositud. „Eelmise nädalaga võrreldes püsis haigusjuhtude arv suhteliselt stabiilne, vähenedes 6,9% võrra. Suuremat haigestumise kasvu täheldati vanuserühmades 5-9 ja 10-14,“ selgitas Varjas ja lisas, et R ehk nakatumiskordaja on üle-eestiliselt 0,92. Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on koroonaviiruse leviku riskitase keskmine.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 433,8. Eestis keskmiselt on näit 543,2. Kõrgeim on näit Võrumaal (722,1), madalaim Saaremaal (417,8).

Esmaspäevahommikuse seisuga oli haiglas 224 COVID-19 patsienti, neist intensiivravil kaheksa. Nädala jooksul hospitaliseeriti kokku 176 patsienti, kellest 66 hospitaliseeriti sümptomaatilise COVID-19 tõttu. Seitsme päeva keskmine uute sümptomaatiliste COVID-19 hospitaliseeritute arv on vähenenud 10,9 pealt 8,7 peale. Nädala jooksul suri 16 inimest vanuses 38-96, kõigil olid rasked kaasuvad haigused.

Nädala jooksul manustati 5239 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 155. Lisa- või tõhustusdoosi on saanud 482 586 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63,7%.

41. nädala reoveeseire tulemuste põhjal on reovees SARS-CoV-2 viiruse sisaldus kasvanud, olles 69% ulatuses punasel ohutasemel. 19% seiratud asulaproovidest on oranžil tasemel.

Võrreldes eelmiste nädalatega on oluliselt kasvanud punases ohutasemes proovide osakaal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments