Linnahooldus võtab maha neli vana puud

Haapsalu Linnahooldus raiub muuseumipargist kolm puud. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu Linnahooldus võtab tuleva nädala kolmapäeval lossiplatsi ümbrusest maha neli vana vahtrat. Üks maha võetav puu on linnuse peavärava ees ja kolm muuseumiesises pargis.

„Need on päriselt ohtlikud puud, neil on väga suured kahjustused ja suured mädanikud on sees,” ütles Linnahoolduses heakorra eest vastutav Kairi Siitsmann. „Need on vanad ja suured puud, aga kahjuks on nende eluring läbi saanud.”

Maha võetud puude asemele kohe uusi ei istutata, sest Siitsmanni sõnul on linnavalitsusel kavas muuseumiesine park rekonstrueerida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Esteet
1 aasta tagasi

Seega mõninga aja pärast saab peatänava pikenduse valmis ehitada

aga
1 aasta tagasi

Need puud on ju täiesti ilusad ja elusad, kõik ei pea täiesti veatu olema.
Ääretult kurb on vanade puude vahavõtmine, sedasi meil ei olekski ühtegi üle 50 aastast puud, neil kõigil ju mingi viga sees (Viiralti tamm ka maha?).

laseme võsa ka olla
1 aasta tagasi
Reply to  aga

Hakkab pihta!

En.
1 aasta tagasi
Reply to  aga

Eile käisin läbi muuseumiesise pargi. Ükski puu ei paistnud kohe-kohe pähe kukkuvat (ma ei hakanud väga uurima ka). Üldjoones suhtun puude ohtlikuks hindajaisse sama ettevaatlikult nagu arstidesse, kelle arust tuleks enamik kodanikke ‘magama panna’, sest laitmatu tervisega inimesi peaaegu ei leidugi. Artiklist tasub tähele panna raide õiget põhjust: park läheb renoveerimisele (jälle kes-teab milliseks?). Seda, et mõni puu tõesti ohtlikuks muutub, ei saa muidugi välistada. Ainus moodus välistamiseks on kõik käsivarrest jämedamad tüved maha võtta – millega linnas pikas plaanis tegeletaksegi. Aga napp väide, et puu on ohtlik, tõesti ei veena. Eestis on iga asja kohta kaks spetsialisti, kellest üks… Loe rohkem »

Valge Daam
1 aasta tagasi

Millal Ukraina lipud maha võetakse?
Kas me kuulume Ukraina koosseisu,
25-oblast?

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi
Reply to  Valge Daam

Siis kui hakkame ukraina kohta laulma seda mida aastaid tagasi
Deutschland,Deutschland über alles
pool on …. !

Liina
1 aasta tagasi
Reply to  Valge Daam

Kui Ukraina võidab

Rohetihane
1 aasta tagasi

Haapsalu raudteejaama esisel kasvab pooleldi kuivanud okstega hiidpappel, seda ei märka keegi!

Jaan
1 aasta tagasi

See Posti tänav on ju õudus,kas te linnavalitsus päriselt ka planeerisite sellist kivilahmakat Haapsallu!!! Õuduste allee,lihtsalt nutma ajab see kõik.

Ohoh
1 aasta tagasi
Reply to  Jaan

Nalja teete või? Kõik on vägagi kenasti

linlane
1 aasta tagasi
Reply to  Ohoh

Ütle ausalt, mis on kenasti? See, et suure raha eest ehitati midagi, ehitati betoonstraad ja kõik, ei midagi inimsõbralikku, mis kutsuks vaba aega viitma, jalutama.

Kreeka Eee
1 aasta tagasi
Reply to  Jaan

Urmastrasse

Nii auto, kui jalgrattaga.
1 aasta tagasi
Reply to  Jaan

Ratastooliga saab neid kiviseid ülekäiguradu väga halb ületada olema. Samuti vanematel ja liikumispuudega inimestel. Kui midagi planeeritakse, peaks mõtlema ikka kõigile inimgruppidele. Isegi rattaga poest tulles, koliseb kogu toidukraam rattakorvis.
Arusaadav, et kaasaegne linnaplaneering on suunatud tervislike eluviiside edendamisele ja rohkem rattaga liiklemisele, ent ülekäigurajad ei soosi seda mitte.
Kiituseks võib lisada, et trajektoori ette planeerides, on Haapsalus rattaga liigelda juba täitsa tore.

Liina
1 aasta tagasi

On alles uudis!

vajalik uudis
1 aasta tagasi
Reply to  Liina

kui seda uudist poleks, siis kisa kostuks kaugele -” võetakse maha täiselujõus puud! Appi, appi”. Anti teada, et maha võetakse surnud ja haiged puud, asi selge kõigile.!

Liina
1 aasta tagasi
Reply to  vajalik uudis

Äkki peaks kisama vähem ja ise mõistma, et ka puud jäävad vanaks! Ei telliks lehte selliste pseudoprobleemide pärast!

susver
1 aasta tagasi
Reply to  Liina

No need ju ei kisagi, kes mõistavad.

järjel
1 aasta tagasi

Mõistlik.

Mari
1 aasta tagasi

Kui juba lõikama hakkasite siis vaadake lahtise pilguga linnas ringi, neid kahjustatud-surnud puid veel. Nt kuivanud kuused allikapaviljoni juures või vanal surnuaial.

Nojaa
1 aasta tagasi
Reply to  Mari

Ei saa ju, mõni hulluke jookseb paanikas postimehe toimetusse kaebama ja ülereageerima. Õnneks enamus linlasi on mõistlikud inimesed.

Tähelepanu
1 aasta tagasi
Reply to  Mari

Tuleks üle vaadata ka need puud Posti tänaval, millised pole kasvama läinud.