Nädal tõi Läänemaale kaheksa kinnitatud koroonaviirusega nakatunut

Lääne Elu

info@le.ee

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Nädala jooksul analüüsiti laboratoorselt 53 läänlase koroonaviiruse teste, millest kaheksa ehk 15,09% olid positiivsed.

Üle Eesti analüüsiti nädalaga 5956 koroonaviiruse testi, millest 801 osutusid positiivseteks.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 53,8. Sama ajaga on Läänemaale lisandunud 11 nakatunut. Eestis keskmiselt on näit 121,75. Kõrgeim on näit Harjumaal (162,3), madalaim Jõgevamaal (38,7).

Esmaspäeva hommikuse seisuga vajas haiglaravi 97 COVID-19 patsienti. Eelmisel nädalal avati haiglates 80 uut COVID-19 haigusjuhtumit. Positiivsete testide osakaal kasvas pea 15% võrra.

Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepa sõnul jääb eelmisel nädalal tuvastatud nakatunute hulk sarnasesse suurusjärku võrreldes eelmise nädalaga. „Küll aga on oluline arvestada, et pühade tõttu vähenes testimise ja arstide poole pöördumiste arv ning tegelikkuses on nii haigestumises kui ka hospitaliseerimises näha kasvutrendi,“ selgitas Sepp ja lisas, et nakatamiskordaja R on veidi üle ühe (1,03). Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on koroonaviiruse leviku riskitase keskmine.

Viimase seitsme päeva keskmine COVID-19 tõttu hospitaliseeritute arv on 5,7. Esmaspäeva hommikuse seisuga viibib haiglas 97 inimest, millest 50 juhul vajavad patsiendid hospitaliseerimist sümptomaatilise COVID-19 tõttu. Nädala jooksul lisandus kolm surmajuhtumit vanuses 74, 83 ja 88 aastat, neist üks oli vaktsineerimata. 7-päeva keskmine uute sümptomaatiliste COVID-19 hospitaliseeritute arv on kasvutrendis, tõusu on märgata ka hospitaliseeritute üldarvus. Tõenäoliselt kasvab hospitaliseeritute arv veel veidi.

Nädala jooksul manustati 595 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 147. Lisa- või tõhustusdoosi on saanud 461 924 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63,7%.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments