Jaanipäeval meeldib eestlastele ikka liha grillida. Big Green Eggi ja Dominici restorani peakokk Allar Oeselg jagab pühadeks Põltsamaa Kuldse ja sinepiga maitsestatud mahlaste searibide retsepti, mida soovitab serveerida koos krõbeda noore kartuli ja Põltsamaa praekapsa vahuga.
Oeselgi sõnul sobivad Põltsamaa tooted suurepäraselt jaanilauale. Põltsamaa moosist, sinepist ja veinist saab teha imelise grill-liha marinaadi ning Põltsamaa marineeritud kurke, kõrvitsaid ja köögiviljahoidiseid on hea pakkuda salatina grillitud liha või kala kõrvale.
„Põltsamaa praekapsas on heaks kaaslaseks suvisele grill-lihale või ribidele. Kui soovid sööjaid üllatada, serveeri liha koos praekapsavahuga, selleks surista kapsas köögikombainis ühtlaseks,” soovitas Oeselg.
Põltsamaa stiilis searibid, 5-le
Koostisosad:
1kg searibisid
Põltsamaa Mustsõstramoos
Põltsamaa sinep
BBQ kaste
1 sibul
1 porgand
3 küüslauguküünt
8sl Põltsamaa Kuldset
2,5l veise- või kanapuljong
4spl võid
1kg noori kartuleid
1 purk Põltsamaa Praekapsast
1. Grilli ribisid 140 kraadi juures 4-5 tundi. Kõige parema tulemuse saad keraamilisel grillil. Aeg-ajalt mopi liha üle Põltsamaa mustsõstramoosi, Põltsamaa sinepi ja BBQ kastmega.
4. Serveeri ribisid noore kartuli, Põltsamaa Kuldse ja Põltsamaa sinepi kastme ning Põltsamaa praekapsakreemiga.
on petlik, ostes üks päev grillribi tomatikastmes, tuli pakendi avamisel suur pettumus, kondijäätmeid pole vist tootjal kuhugi panna, nii ta müüb neid grillribi nimetuse all, liha on maks. ära kooritud ja alles ainult plögased kondid pakendis ca 4.0 euro eest. pakend selline , kus sisu ei ole väljast ära tuntav.