Tuum Teater mõõdab naiste elusid numbrites

Andra Kirna

andra@le.ee

Tuum Teater tõi kokku inimesed, kes varem ei ole näitlejana lavale astunud, ja õpetas nad laval nii liikuma kui ka rääkima. Foto: Katrin Adamson

Tuum Teater tõi kokku inimesed, kes varem ei ole näitlejana lavale astunud, ja õpetas nad laval nii liikuma kui ka rääkima. Foto: Katrin Adamson

Tuum Teater jõuab reedel Haapsallu kogukonnateatri projektiga „Naised ja numbrid”.

Projektijuhi ja juhendaja Liia Kanemäe sõnul on Tuum Teater alles noor, sündinud aastal 2021, ja „Naised ja numbrid” selle esimene lavastus.

Kanemägi kasutas oma ettevõtmisest rääkides väljendit „rakendusteater”. „Seda võiks võrrelda tarbekunstiga – midagi ilusat ja midagi kasulikku,” täpsustas ta, lisades, et kasu on selles, et kogukond vaatleb igast küljest ja mõtestab teemat, mis neid ühendab.

Kogukond, keda see etendus ühendab, koosneb enam kui paarikümnest inimesest. Näitlejatena jõuab neist lavale 12 ja lisaks pillimängija. „Parimatel päevadel käis proovis 16 inimest. Neid, kes on saatnud rohkem kui poole aasta jooksul oma lugusid, on üle kahekümne. Igaüks on omamoodi autor,” rääkis Kanemägi. Neid, kes kuulasid lugusid ja püüdsid selle grupi näo järgi vormida etendust, oli kuus. „Ka see osa tiimist, keda teatrietendustes näha ei ole – nagu helimees või see, kes valguse heebleid liigutab, ja administraator, kes saalielu korraldab, et vaatajatel oleks hea olla, samuti lavastaja ning kunstnik –, on osa kogukonnast,” lisas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments