Nädal tõi Läänemaale 15 koroonaviirusega nakatunut

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Nädala jooksul analüüsiti 127 läänlase koroonaviiruse teste, millest 15 ehk 11,81% olid positiivsed.

Üle Eesti analüüsiti nädalaga 10 574 koroonaviiruse testi, millest 953 osutusid positiivseteks.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 176,1. Sama ajaga on Läänemaale lisandunud 35 nakatunut. Eestis keskmiselt on näit 160,05. Läänemaast kõrgeim on näit vaid Harjumaal (190,4), madalaim on näit Valgamaal (85,1).

„Üle 60-aastaste inimeste haigestumus vähenes ca 20% võrra. Langus on osaliselt seotud üldise haigestumise vähenemisega kui ka testimisstrateegia muutusega,“ selgitas terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepp ja lisas, et nakatamiskordaja R tõusis 0,87 peale. Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on koroonaviiruse leviku riskitase keskmine.

Viimase seitsme päeva keskmine COVID-19 tõttu hospitaliseeritute arv tõusis 4,3 peale. Esmaspäeva hommikuse seisuga viibib haiglas 81 inimest, millest 28 juhul vajavad patsiendid hospitaliseerimist sümptomaatilise COVID-19 tõttu. Nädala jooksul lisandus viis surmajuhtumit vanuses 71-93, kellest kolm olid vaktsineerimata. Haiglaravi peaks sel nädalal püsima 90 patsiendi piires.

Nädala jooksul manustati 1509 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 290. Lisa- või tõhustusdoosi saanud 457 591 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63,6%.

SARS-CoV-2 viiruse sisaldus reovees püsib endiselt valdavalt mõõdukal kollasel tasemel. Kõrgeim viiruse tase oli Ahtmes, Põlvas, Pärnus ning Kärdlas, kõige madalam Antslas, Laagris ja Türil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments