Kuursaali remondihange luhtus

Kuursaal. Foto: Malle-Liisa Raigla
Kuursaal. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu linn soovis enne suve remontida Haapsalu kuursaali. Remondi käigus tulnuks ehitajal taastada fassaadi alumised puitosad ja kivisokkel.

Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu sõnul olid hankehinnad kolossaalsed ja linn otsustas hanke tühistada.

Päris remontimata kuursaal tänavu tõenäoliselt siiski ei jää, vaid linn plaanib teha väiksema remondimahuga uue hanke, kus lähevad remonti vaid hoone sokkel ja trepid.

Esimese hanke tähtaeg olnuks 17. juuni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lugeja
2 aastat tagasi

Facio vist oli selline firma kunagi,tegi ju ka seal tööd,pahteldati sentimeetrine kiht hermeetikud peale ja värv selga,järgmine aasta vajus köögis sarikas läbi,hea töö ju :)),niimodi meil ju tehaksegi tööd.

koostöö
2 aastat tagasi

meil on ju suur kutsehariduskeskus,kus aastaid koolitatakse ehitajaid, kas vanemate kursuste õpilased ei saaks praktika korras sellega tegeleda. Kasu oleks linnale ja koolile.

linnakodanik
2 aastat tagasi
Reply to  koostöö

Mida sa räägid? Kutsehariduskeskuses ei toimu ju restaureerijate koolitust.

Aga
2 aastat tagasi
Reply to  linnakodanik

vöiks toimuda. Ja lausa peaks toimuma.

linnakodanikule
2 aastat tagasi
Reply to  linnakodanik

seal on ikkagi aastaid õpetatud tislereid, kas nende oskused ei kuuluks selles töös ära? Või peavad kõik olema restaureerija paberitega?

Tsensor
2 aastat tagasi

Aga mida te siiamaani ootasite? Tegemist on unikaalse pärliga terves Euroopas! Aga Posti tänav oli vaja üles katkuda.Eelkõige tuleks teha korda väärtused millel on väärtus ka saja aasta pärast! Õnneks valijaid jätkub nagu oli näha viimastel valimistel.Olen kindel et kaalukeeleks sai sajandi projekt!

Majaomanik
2 aastat tagasi
Reply to  Tsensor

Posti tänav on peatänav,viimane aeg oli korda teha,mitte vähem oluline,kui kuursaal aga vanem.

K.s
2 aastat tagasi
Reply to  Tsensor

Ja kusagil 100 aasta pärast on juba ka nendest istikutest uhked puud kasvanud. Juhul, muidugi kui linnapea veel sama, neid nii viiekümne aasta pärast jälle kütteks ei tehta..

Küll jah
2 aastat tagasi
Reply to  Tsensor

Selle kuursaali võiks üldse maha võtta ja betoonist ning klaasist vägeva paviljoni ehitada. Ei pea pidevalt siis muretsema hooldamise pärast ja vähem vingujaid on ka. Puu ei taha seal soolase mereõhu käes hästi püsida, pidev mure. Mõtetu raha põketamine. Kaasaegsete materjalidega saab teha mida iganes vastavasse miljöösse sobinduvat.

Heinz
2 aastat tagasi
Reply to  Küll jah

Haige inimese jutt.

Huvitav naljatilk
2 aastat tagasi
Reply to  Heinz

Inimesed avaldavad siin artikli kohta omi arvamusi, te ei ole päris aru saanud sellest?

Uskmatu-Toomas
2 aastat tagasi

Mitu korda seda kuursaali ca 24 aasta jooksul on kapitaalselt remonditud ?
Kui oleks tehtud ainult üks kord ja korralikult ! Kui käis kogu promenaadi renoveerimine siis kuursaali puitkonstruktsioonidel lõigati pehkinud kohti välja aga paljudele tõmmati paksu värvi lihtsalt peale.

Majaomanik
2 aastat tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Puust maja tuleb ikka iga 5 aasta takka üle käia.

En.
2 aastat tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

To U-Toomas: Paksu värvi on kuursaalile tõesti mönuga peale võõbatud. Kindel on, et see polnud omal ajal odav värv. Kuid mis mind üllatab, et ilmselgelt pole tegu klassikalise linaõlivärviga, mis peaks loetud aastatega spetsiifilise võrgustruktuuri omandama ja kooruma mitte umbsete värvilatakatena vaid olema puruna mahapühitav/kraabitav. Umbse värvi all peabki puit varjatult pehkima hakkama, sest tekib ‘kilekoti kompress’. Mis puutub soolase õhu pehastavasse toimesse nagu mõned väidavad, julgen kahelda. Merekaldale uhutud vanad palgid-puujupid tihti lausa kõlisevad. A noh, puulaevad ka lagunevad lõpuks, nii et tõde on kusagil vahepeal.

Kui ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  En.

Raudbetoon on see mis kestab!