Epistel rõõmust, kurbusest ja kahepalgelisest seadusest

Katarine Rosalie. Illustratsioon: Karel Rahu

Katarine Rosalie. Illustratsioon: Karel Rahu

Armas rahvas!

Kui korraga on nii häid kui halbu sõnumeid, siis tark on alati alustada halvemast. Siis pärast kustutab hea uudise kuulmisest paisunud südame lauluhääl halvale uudisele järgnenud pisarad ja Universumis säilib tasakaal. Jah, alustame halvast.

Niisiis, las ma teen sulle teatavaks, et meie Loojanguvalitsus on asunud uuele katsele meie rahva hävitamiseks. Nad valmistuvad praegu sihukese seaduse vastuvõtmiseks, mis keelab väidetavalt sõda õhutavad ja väidetavalt vaenu külvavad sümbolid! Selle juures ei kavatse nad seaduses ütelda, mis täpselt need sümbolid on. Las ma ütlen teile, miks! Aga sellepärast, et siis nad saavad edaspidi igal üksikul juhul ise ütelda, mis oli vaenulik ja sõda õhutav ja mis ei olnud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kõik
1 aasta tagasi

poliitukud peaks praegu selle nimel töötama, et kuidas rahvas saabuvat sügist ja talve üle elaks. Mõtlema,kuidas saab natukenegi hinnatõusu leevendada…..kahjuks midagi asjalikku kuulda pole

Kremli lõa otsas
1 aasta tagasi
Reply to  kõik

Reformierakonda pole mitte-kunagi huvitanud rahva heaolu. Millal ükskord inimesed sellest aru saavad?

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Väga raske on tegelikkuses üldse defineerida mis on sõjaõhutamine ja mis on vihakõne ? Kas poolehoiu avaldamine Ukrainale või Venemaale,kas relvade saatmise heakskiitmine sõjakoldesse või selle kritiseerimine,kas venelaste tapmise heaks kiitmine ja ukrainlaste tapmise süüdimõistmine jne.
Järelikult tuleb luua meie õigussüsteemi struktuur mis on kõrgem meie riigivõimust kes hakkab ilmeksimatult nende küsimustega tegelema ja karistusi määrama !

Reformierakonna õuelaulik
1 aasta tagasi

Ei saa edasi lugeda, aga autoril täitsa õigus, et surudes salakavalalt läbi vihakõneseadust, tahab Reformierakond uuesti liberaalset diktatuuri kehtestada. Õnneks on kõik teised parteid selle läbi näinud ja seaduse eelnõu ei lähe sel moel läbi.

Jaan
1 aasta tagasi

Reformierakond tuleks kiiremas korras saata ajalooprügikasti

kuulutada
1 aasta tagasi
Reply to  Jaan

vaenulikuks