Haapsalu kutsehariduskeskuses tuleb eakate tervisepäev

Andra Kirna

andra@le.ee

Haapsalu kutsekool hakkab koostööd tegema Tallinna tervishoiu kõrgkooliga. Arvo Tarmula

 

TLÜ Haapsalu kolledži tervisejuhi eriala tudengid korraldavad 8. aprillil tervisepäeva eakatele.

„Eakate tervisepäeva teemad on liikumine, toitumine, vaimse tervise hoidmine ja hakkamasaamine,” ütles TLÜ Haapsalu kolledži tudeng ja üks korraldajatest Nele Sisas.

„Toitumisest räägivad eakatele tudengid, kes toitumise ja toidunõustamisega juba varem kokku puutunud,” ütles ta. Ka kohvipausidel ei pakuta tavapärast menüüd koogikestega, vaid tervisliku toitumise nõuannetest lähtuvaid suupisteid.

Monika Kumm tervisedenduse ja rehabilitatsiooni kompetentsikeskusest räägib eakatele ravimudast.

Ettekannete vahele on kavandatud sirutuspausid, mida juhendab personaaltreener ja samuti kolledži tudeng Allan Hallik.

Kolmest liikumisele pühendatud töötoast kaks õpetavad harjutusi kummilindiga, õpitoad on härradele ja prouadele eraldi. Kolmandas õpitoas õpetab lihtsad nippe ja harjutusi tasakaalu treenimiseks korraldaja Nele Sisas, kes on varem omandanud füsioterapeudi hariduse.

Erialainimeste seas tuntud vaimse tervise ekspert Merike Sisask Tallinna ülikoolist räägib eakate üksildusest ja tervisest.

„Prügiteema oli eakate ühenduse enda soov või palve. Ave Huugen keskkonnaametist räägib, kuidas osta ja valmistada toitu nii, et tekiks vähem jääke ja läheks vähem kaotsi. Juttu tuleb ka prügi sorteerimisest, mis on viimasel ajal aktuaalne,” lubas Sisas.

Eakate päeva sponsorid tutvustavad oma toodangut: toidulisandeid, kreeme, ürdisoolasid, idandamiseks mõeldud maheseemneid ja idandamisvarustust.

„Osalejaid on registreerunud ootamatult palju,” ütles Sisas. „Arvasime, et huvilisi võiks olla ligi 70, reedeks oli registreerunud aga juba 128 inimest,” rääkis ta. „Meil oleks hea ette teada, palju külalisi on oodata, sest oleme osalejatele ette valmistanud infovoldikud ning väikesed kingitused Invarult,” lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Osalenu
2 aastat tagasi

Väga tore üritus oli. Tänud korraldajatele
P.s. Ole ka kohal ja ära vingu.

eriti tervislik
2 aastat tagasi

kui kamp eakaid aetakse tükiks ajaks ühte hapuks läinud ruumi kokku

labane
2 aastat tagasi

turundustrikk

Varje
2 aastat tagasi

Kirstuvabrik.com toodang

hea mõte
2 aastat tagasi

juba see, et eakas kodust välja tuleb, suhtleb, kohtub teistega, kuulab ja vaatab midagi on suurepärane. Selliseid üritusi erinevate ühiskonna gruppidele oleks rohkemgi vaja!

seisa
2 aastat tagasi
Reply to  hea mõte

pool tundi konsumi ukse peal ja loe palju eakaid mööda läheb, enamus liigub ringi, tallinnas on isegi probleem nendega , et ei istu kodus , vaid kolavad muudkui ringi

no
2 aastat tagasi
Reply to  seisa

neil polegi kuskile minna, sellepärast käivadki kolm korda päevas konsumis.Ega see veel väljaskäimist tähenda. See nende igapäevane rutiin. ja kolavadki nad sel põhjusel,et pole kuskile minna. Kui lähed üritusele, on midagi muud. Ja eks noortelgi pole paha vanemate inimestega rohkem suhelda. See peaks olema normaalsus,kui lähed näiteks kuskile restorani, siis seal istuvad nii 70 kui ka 30 aastased….

no loll jutt
2 aastat tagasi
Reply to  no

meil on muuseumid , näitused, kontserdid, mererand, söögikohad, maakodud, naabrid, teatrid, spaad, kinod, apteegid, spordi,-, uisu,- tenniseväljakud, Paralepa terviserajad, Palivere suusarajad, – mine kuhu tahad terviseks.

mõni
2 aastat tagasi

arvab, et eakad on päris totakad, unustades ära , et enamus neist on elanud nn. õitsva sotsialismi tingimustes, kus samuti õpiti, tegeleti rahvaspordi ja kehakultuuriga, raviti, söödi ning joodi , veel tegeleti isetegevusega, vanapaberi korjamisega, reisiti, seksiti ja laaberdati ja lõbutseti, kuulati ameerika häält ja vaadati soome televisiooni, kiruti venelasi, käidi saunas ja aeti samakat.