Haapsalus hukkus tulekahjus inimene (täiendatud kl 14.24)

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kase 26 hoone põleng. Foto: Jaanus Jürimägi
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 11
Täna põles Kase 26 hoone. Foto: Jaanus Jürimägi

Täna ennelõunal oli Haapsalus Kase tänaval tulekahju, kus kaotas elu vanem mees.

Päästjad said kell 11.03 said teate elumaja põlengust Haapsalu linnas Kase tänaval. Naabrid märkasid kahekorruselise maja katuse alt tulevat suitsu ja teatasid sellest häirekeskusele.

Päästeameti Haapsalu operatiivkorrapidaja Janek Hiiemäe sõnul oli tulekahju avastamise ajaks juba pikalt arenenud. „Maja oli terve teise korruse piirini suitsu ja kuumust täis,” ütles ta.

Esimesena sündmuskohale saabunud Haapsalu päästekomando päästjad alustasid suitsusukeldumise ja kustutustöödega.

Kell 12.08 leiti kustutustööde käigus hoonest hukkunud kuuekümnendates eluaastates mehe surnukeha. Hiiemäe sõnul oli hukkunu teise korruse ukse taga koridoris. „Ei teagi, kas ta püüdis ise välja saada,” ütles ta.

Tulekahju tagajärjel hävis pool hoone teisest korrusest, pool sai tugevaid tule ja suitsukahjustusi.

Millest tulekahju alguse sai, on Hiiemäe sõnul keeruline öelda. Tema sõnul tundus elanik olevat asotsiaalsete elukommetega, majas oli palju prahti ja kola. „Naabrite info oli, et kaks päeva tagasi oli majja elekter tagasi pandud,” ütles Hiiemäe.

Suitsuandurit päästjad majast ei avastanud, aga Hiiemäe sõnul on kaks tuba, kus mees elas, ka väga söestunud. Suitsuanduri olemasolu ja täpsemad tulekahju tekkepõhjused selgitab välja edasine uurimine.

Tulekahju olid lisaks Haapsalu päästjatele kustutamas Risti kutselised ja Palivere vabatahtlikud päästjad. Kustutustööde ajaks sulges politsei Kase tänaval liikluse.

Kase tänava tulekahjus hukkunu on sel aastal esimene tulekahjus hukkunu Läänemaal, eelmisel aastal ükski läänlane tules elu ei kaotanud.

Päästeamet tuletab meelde, et töökorras suitsuandur on eluruumides kohustuslik ja aitab avastada tulekahju selle algfaasis ning annab võimaluse hoonest ohutult väljuda. Samuti on alates 2022. aastast kohustuslik hoonetes, kus on tahkeküttel küttekolded, vingugaasi anduri paigaldamine.

Fotod Kaire Reiljan

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Elanik
2 aastat tagasi

Miks kustutakse kommentaare??

asotsiaal vei
2 aastat tagasi

et pead üksi vanaduses ülal suurt maja, ja ei jõua koguaeg asju kraamida siis kohe asotsiaal jah

jah
2 aastat tagasi

oma maja pidada on vanuritele suur koorem….lahkuda ei raatsi, sest ise ju kunagi ehitasin või lapsed ei luuba müüa, samas sees elada ja maja pidada on ka vana inimesele üle jõu…..Antud olukorda ma muidugi ei tea…..ehk oli siin teisiti.Üldse mulle tundub et meie inimesed on liiigselt oma kinnisvaras kinni. Eluaeg rügatakse maja peal, raha on vähe, kopitsetakse aastakümneid. Kogu aeg ja sisssetulek lähebki majale, sest kunagi ju vanavanaisa selle ehitas……natuke kurb. Ja siis on tragöödia,kui avastatakse, et lapsed ei tahagi järsku seda maja….

jajah
2 aastat tagasi
Reply to  jah

Kuuekümnendates inimene pole vanur. Vanuriea alguseks loetakse 75. eluaastat.

Et siis jah
2 aastat tagasi
Reply to  jajah

Kuuekümnendates ollakse 50+ vanuses. Pubeka jaoks kindlasti juba vanuriiga 🙂
60+ ollakse seitsmekümnendates.

Kase tänava elanik
2 aastat tagasi
Reply to  jah

Pigem oli see et kõik just tahtsid seda maja omale, aga vanake ei usaldanud kedagi, ei lasknud oma tütreidki sisse. Arvas et maja võetakse käest, ja tema jääb ilma koduta

suur maja
2 aastat tagasi

elas siis päris üksi seal või?

Kase tänava elanik
2 aastat tagasi
Reply to  suur maja

täitsa üksi jaa