Kohus otsustab Mikk Tarraste karistuse 26. jaanuaril

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 7

Malle-Liisa Raigla fotod

Täna ringkonnakohtus arutusel olnud Mikk Tarraste karistuse osas teeb kohus otsuse 26. jaanuaril.

Prokurör Gardi Anderson ja kannatanud vaidlustasid Pärnu maakohtus Tarrastele antud 20aastase vanglakaristuse, sest nende hinnangul oli tegu äärmiselt julm. Prokurör tõi välja, et maakohtu otsus ei vasta tegelikele asjaoludele, sest 6. juuni öösel oli Tarrastel kaasas nii palju laskemoona, et ta läks sõtta, oli kõigist oma tegudest teadlik ja tegi neid sihilikult.

Kaitsja Rünno Roosmaa soovis, et kohus jätaks otsuse muutmata.

Süüalune Mikk Tarraste ütles, et austab kohtu otsust ka siis kui see on võimalikest karistustest karmim. Tarraste pöördus oma kõne ajal ka kannatanute poole ja vabandas. Kannatanute Siret ja Rando Kesküla sõnul tuli vabandus liiga hilja.

Samuti võttis ringkonnakohus erinevalt Pärnu maakohtust arutuse alla saatuslikul 6. juuni ööl Tarraste seljakotist leitud märkmiku.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kuulsusejanus proks
2 aastat tagasi

Umbjoobes inimese teod ei ole teadlikud. Sama nagu Saaremaa surmakutsar ei saanud kuidagi 3 inimese surma planeerida teadlikult, see juba lükati kohtu järgmises astmes ümber.

juku
2 aastat tagasi

Sa mine räägi seda juttu hukkunute omastele, kloun!

Triinu
2 aastat tagasi

Tema teadlik otsus on olla korduvalt umbjoobes ja vaimselt ebastabiilne

mis muud
2 aastat tagasi

kohtuväline surmanuhtlus on õigustatud