Aidi Valliku aiandusblogi: jõululilled aknalaual

Kirjanik Aidi Vallik toimetab peenramaal. Ott Valliku karikatuur

Kirjanik Aidi Vallik toimetab peenramaal. Ott Valliku karikatuur

Kui õueaednik on sunnitud talve saabudes oma tegemised sootuks koomale tõmbama, siis toalilleaednik saab just nüüd nautima hakata oma seniste tegude vilju, samuti kohtuma uute ülesannete ja proovikividega, sest ega paljude õitsvate toalillede edukas kasvatamine pole niisama nuusata asi. Samas jällegi on just lähenev jõuluaeg see, kus ootame aknalaual paljude tuntud jõululillede puhkemist.

Nii võib enamikus Eesti kodudes nüüd kohata väiksemaid või suuremaid erksaid jõulutähti, õige nimega kauneid piimalilli. Need Mehhikost pärit toredad toataimed „õitsevad” aga mitte õitega, mis on tegelikult üsna silmapaistmatud ja mittemidagiütlevad, vaid valgusrežiimi muutumise tõttu erepunaseks värvunud kõrglehtedega. On olemas ka sorte, mille kõrglehed värvuvad punase asemel hoopis valgeks, kollaseks või mõnda rohelist tooni, kuid neid olen näinud kaubanduses liikumas harvem ja muidugi pole need ka nii jõululiku väljanägemisega, nagu pühade ajal ootaks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments