Vanamoodi jõulualgus Orul

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Advendi algus Orul. Foto: Renno Silde
Advendi algus Orul. Foto: Renno Silde

Esmaspäeval pidas Oru kool Linnamäe pargis advendipidu. „Tellisime ilma: paar kraadi miinust, natuke lund, polnud sopane,” ütles kooli huvijuht Liisa Lints.

Meeleolu tekitas elav lõkketuli, kõhtu täitis maitsev püreesupp. „Eeltöö oli tõsine, direktor [Andres Kampmann] ja meie töömees [Peeter Aidnik] koos toimetasid tulepakkudega, need tuli kuivatada, sooned sisse saagida,” kirjeldas Lints.

Õpilased said valmistada jõulupärgi, otsida lahendusi mõistatustele, kirjutada jõulusoove, meisterdada jõulukrässe. Lisaks veel erinevad jõukatsumised: köievedu, vägikaikavedu, luuri vedamine, nn kingsepa silma väljatorkamise mäng. Õiget jõulutunnet aitasid luua regilaul ja jõulujutud.

Õhtu lõpetas ühine jalutuskäik Linnamäe jõulukuuse juurde. Külarahvas süütas üheskoos lauldes kuusel tuled. „See on Läänema ilusaim jõulukuusk. Päriselt!” lausus Lints.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments