Ränga vigastuse saanud Ulrika Tülp võttis läänlastest ainsana võidu

Ulrika Tülp suvises mängus rõõmsana. Foto: Jana Pipar
Ulrika Tülp suvises mängus rõõmsana. Foto: Jana Pipar

Möödunud nädalavahetusel tulid Eesti jalgpalli meistrisarjades väljakule kõik meie viis sellel tasemel
mängivat jalgpallurit. Kaks neist alustasid kohtumist oma võistkonna põhikoosseisus, kolm sekkusid mängu teisel poolajal.

Ulrika Tülpi rõõm ja kurbus

Ainsa meie jalgpallurina sai nädalavahetusel võidu Saku Sportingu naiskonnas mängiv Ulrika Tülp. Teise poolaja 73 minutil väljakule pääsenud ründaja oli üliaktiivne ja näitas mitmel korral oma kiirust ja head tehnikat. Mäng Tallinna JK Kalevi vastu võideti võõrsil peetud kohtumises 3:1.

Siiski ei olnud tabelisse saadud tähtsad kolm punkti selles mängus see, mis meelde jäävad. Mängukellal käis juba 93 minut, kui Ulrika Tülp taas palli hankima läks. Tulemuseks oli vastasmängijaga kontakt ja Tülp jäi murule pikalt lamama. Naiskonnakaaslaste ja klubi arsti abil viidi Taeblas jalgpalliga alustanud jalgpallur väljakult ära. Kohe vilistas kohtunik ka mängu lõppenuks…

Vigastuse täpset diagnoosi veel ei teata. “Jalg jäi vastase jala taha kuidagi halvasti kinni. Praegu on põlv väga suur ja paistes. Peatselt olen targem, Eesti koondise arst Kaspar Rõivasseppalt saan peatselt kogu info ja vajalikud ravijuhised,” ütles Tülp.

Kuna tegemist on väga pikalt tipus mänginud sportlasega, võivad sellisel hetkel saadud rasked traumad olla saatuslikud. “Ma ei taha nii lõpetada. Ootan doktori otsused ära ja siis algab ravi ja taastumisprotsess,” lausus siiski positiivse noodi leidnud Tülp.

Nii Pärnu jalgpalliklubis, kui nüüd Sakus Tülbi treeneriks olev Jüri Saar oli nädalavahetusel samuti kõige mornim mees. Just selle pärast mida meistrisarja tabel ütleb.”Meid ootab ees hooaja viimane mäng kuuendal novembril FC Floraga. See on Eesti meistritiitli peale peetav mäng. Ulli(Ulrika Tülpi hellitav hüüdnimi)puudumine on väga suur löök. Kuid peame saama temale saadetud heade soovidega jõudu” ütles kogenud jalgpallitreener.

Ulrika Tülp on Läänemaa tituleerituim jalgpallur. Ta on Eesti naiste meistrisarjas mänginud 11 hooaega!! Mänge kõrgseltskonnas on kaugelt üle 100. Eesti naiste rahvuskoondist on ta esindanud 17 korral. Kodumaa eest tegi ta debüüdi juba 19aastaselt, 2010 aastal Põhja-Iirimaa vastu.

Korra on ta löönud ka koondise eest värava – nimelt Malta võrku 8.veebruaril 2018.

Lõuna-Läänemaa JK kasvandikud taas kõik platsil

Pärnu JK Vapruse eest teevad Meistrisarjas kaasa koguni neli Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubis alustanud jalgpallurit. Kõik nad käisid praeguse koduklubi eestnädalavahetusel ka väljakul. Suvepealinna esiklubi Pärnu JK Vapruse meeskond kohtus kodusel Rannastaadionil Nõmme Kalju FC meeskonnaga.

Kevadel, 18.aprillil, lõhkas Vaprus just Kalju vastu võõrsil 1:0 võiduga Eesti jalgpalliüldsust ehmatava pommi! Ja väravalööjaks meie oma Virgo Vallik. Nimetatud värav osutus hiljem kogu Premium liiga kuu parimaks soorituseks. Nüüd oli Vallik algkoosseisus, nii nagu ka Reno Mark. Mäng algas taas peadpööritavalt, kui 1:0 juhtima mindi.

“Füüsiliselt oli väga raske” tõdes peale kohtumist Reno Mark. Teisel poolajal sai väljakule ka kolmas meie noormees, Rocco Mõtt. Teisipäeval kohustuslikku ajateenistust alustav Mõtt oli rõõmus, et veel püünele pääses: “Oli hea natukene meeskonda aidata. Ootan taas tagasitulekut ja meeskonnaga liitumist”.

Teisel poolajal pani medalite eest võitlev Kalju täsituurid peale ja võttis 4:1 võidu. Pärnu JK Vaprus hoiab liigatabelis üheksandat kohta. Ülioluline kohtumine on neil teisipäeval Tartu JK Tammekaga, kes praegu on liigas punane latern.

Sama klubi naiskond mängis Tallinnas valitseva Eesti meistri FC Floraga. Eesti naiste meistrisarjas tegi oma 19 kohtumise kõrgliiga debüüthooajal Vatla jalgpallur Trinity Õismets. Pärnu JK Vaprus tegi südika partii, kuid valitsev meister oli 4:0 Vapruse naistest üle.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments