Galerii: Läänemaa aasta õpetaja on Karin Kaljuvere

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 75

Malle-Liisa Raigla fotod

Oru kultuurisaalis olid kolmapäeval koos Läänemaa parimad õpetajad, et vastu võtta tänusõnad ja lilled tehtud töö eest.

Läänemaa parimad õpetajad valitakse 11 kategoorias ja iga kategooria parimate seast valitakse Läänemaa aasta õpetaja. Sel aastal pälvis Läänemaa aasta õpetaja tiitli Haapsalu põhikooli õpetaja Karin Kaljuvere, kes on ka Läänemaa aasta klassiõpetaja.

„Karm on valikut teha, sest õpetajad ongi ääretult tublid, kõiki tahaks valida ja kõik väärivad tunnustamist. Õpetajad vajavad tunnustamist, nad on selle ära teeninud,” ütles aasta õpetaja komisjonis Haapsalu linna esindanud linnaalgkooli direktor Malle Õiglas.

Kaljuvere ütles auhinda kätte saades, et ei ole enda meelest midagi erilist teinud, vaid ainult oma tavapärast tööd. Kaljuvere oli saadud tunnustusest nii erutunud, et ütles, et lausa väriseb.

Aasta õpetaja kõrval kuulutati välja ka neli aastate õpetajat. Aastate õpetajad on Läänemaa koolide-lasteaedade parimad pedagoogid, kes pikaajalise töö ja isikliku eeskujuga on aidanud kaasa laste ja noorte mitmekülgsele arendamisele ning mõjutanud Läänemaa või Eesti hariduselu.

Tänavused aastate õpetajad on Haapsalu Viigi kooli õpilaskodu kasvataja Larissa Ulm, Haapsalu linna algkooli kehalise kasvatuse õpetaja Laine Küttim, Uuemõisa kooli õppealajuhataja ja klassiõpetaja Taimi Sarapuu ning Palivere kooli õppealajuhataja Lehte Jõe.

 

Läänemaa aasta õpetaja 2021

Karin Kaljuvere, Haapsalu põhikool

Läänemaa aastate õpetaja

Larissa Ulm, Haapsalu Viigi kool

Larissa Ulm on õpilaskodu kasvatajana üle 40 aasta tulemuslikult töötanud haridusliku erivajaduse õpilastega. Ta on loonud õpilasi mõistva ja usaldusliku õhkkonna, kus iga õpilane oma probleemide ja rõõmudega on oluline. Märkab, kui lastel on mure või kui laps vajab tunnustamist. On õpilastele koolis rohkem kui ema eest.

Laine Küttim, Haapsalu linna algkool

Laine Küttim on läbi aastate olnud aktiivne kooli ja maakonna spordiürituste korraldaja. Haapsalu linna algkool on tervist edendavate koolide ja liikuma kutsuva kooli projektis. Ta on alati aktiivne ideede genereerija, energiline, rõõmsameelne ja optimistlik.

Taimi Sarapuu, Uuemõisa lasteaed-algkool

Taimi Sarapuu järjekindlus ja põhjalikkus motiveerib nii õpilasi kui ka kolleege. Oskab märgata abivajajaid ja neile eraldi tähelepanu pühendada. Suunab õpilasi osalema olümpiaadidel ja kooli huvialaprojektides. Projekti „Ettevõtlik kool“ raames osaleb oma klassiga aktiivselt projektipäevadel. Aastate jooksul on aidanud korraldada ülelinnalist projektipäeva Haapsalu linna koolide algklassidele. Ta on Uuemõisa koolis haridusliku erivajaduse koordinaator.

Lehte Jõe, Palivere põhikool

Lehte Jõe on energiline, usaldusväärne, uuendusmeelne ning tohutu töövõimega elukestvat õpet väärtustav õpetaja ja õppealajuhataja. Ta on suurte teadmiste ja oskustega õpetaja, kes jagab oma häid kogemusi kolleegidega. Ta jõuab kõike ja sageli teeb rohkem, kui temalt oodatakse.

Aasta lasteaiaõpetaja

Katrin Vaino, Haapsalu lasteaed Tareke

Tarekese lasteaias käib rohkesti lapsi, kelle emakeel ei ole eesti keel. Tema prioriteet on lastele eesti keele õpetamise arendamine ja eestvedamine, et lapsed saaks kooli minekuks hea keeleoskuse.

Nominendid

Eve Tamm, Kullamaa lasteaed

Pille-Riin Puhm, Uuemõisa lasteaed-algkool

Sirje Jätsa, Uuemõisa lasteaed-algkool

Aasta klassiõpetaja

Karin Kaljuvere – Haapsalu põhikool

Karin Kaljuvere on mitmekülgne ja loominguline õpetaja, kes teeb oma tööd mõistmise ja südamega. Ta oskab säilitada oma õpilastes koolirõõmu, tuues välja nende tugevad küljed ja luues eduelamusi.

Nominendid

Marju Konrad, Palivere põhikool

Merili Kasepalu, Haapsalu linna algkool

Merle Tamm, Taebla kool

Merlin Karm, Oru kool

Moonika Nerman, Uuemõisa lasteaed-algkool

Riina Gilden, Kullamaa keskkool

Aasta klassijuhataja

Liisa Lints, Oru kool

Liisa Lints arendab kriitilist ja loovat mõtlemist läbi mitmesuguste külalistundide ja põnevate koolituspakkumiste. Klassijuhataja räägib oma õpilastele eesmärkide seadmise olulisusest, koos püütakse leida põhjuseid, mille nimel pingutada.

Nominendid

Kaja Kaabel, Taebla kool

Marina Laurits, Risti põhikool

Aasta põhikooli aineõpetaja

Margit Ülevaino, Palivere põhikool

Margit on pühendunud õpetaja, kelle õpilaste ainealased teadmised võimaldavad edukalt jätkata õpinguid gümnaasiumis ja tulla õpilaskonkurssidel riiklikul tasemel 1.–3. kohale.

Nominendid

Denis Naumov, Ridala põhikool, Haapsalu põhikool, Risti kool

Heili Lukas, Oru kool

Peeter Alekand, Taebla kool

Reet Tuisk, Haapsalu põhikool

Terje Remma, Risti põhikool

Triin Ollema, Uuemõisa lasteaed-algkool

Ülle Ehanurm, Oru kool

Aasta gümnaasiumiõpetaja

Heli Mäe, Kullamaa keskkool

Heli on aktiivne, uuendusmeelne ja lapsest lähtuv nüüdisaegne õpetaja, kelle jaoks pole ükski ülesanne võimatu. Ta juhendab ajakirjandusringi ja uurimistöid, suunab õpilasi osalema mitmesugustel konkurssidel ja konverentsidel ning on neile sel teekonnal toeks.

Nominent

Maret Järveots, Läänemaa ühisgümnaasium

Aasta kutseõpetaja

Liis Rüü, Haapsalu kutsehariduskeskus

Liis Rüü on äärmiselt kohusetundlik ja uuendusmeelne õpetaja, kes rakendab inglise keele tundides väga loovalt mitmesuguseid digitaalseid õppemeetodeid ja arendab end rahvusvahelistes projektides.

Nominent

Airi Aavik, Haapsalu kutsehariduskeskus

Aasta huvialaõpetaja

Margit Mald, Haapsalu kunstikool, Ridala põhikool

Keraamikaõpetaja, kelles on nii loomingulisust kui ka metoodilisust, nii rõõmsat mängulisust kui ka professionaalset kohusetunnet ning kes annab oma väärtusi edasi õpilastele. Õpetaja oskab edukalt tööle rakendada erivajadusega õpilased, et nad saaksid saviga tegeledes keskenduda ja hinge mõnusa rahu.

Nominent

Mati Seppi, Läänemaa spordikool

Aasta tugispetsialist

Kärt Lusmägi, Lääne-Nigula vald

Kärt Lusmägi on tugispetsialist, kes toetub oma töös tõenduspõhistele strateegiatele nagu nt VEPA käitumisoskuste mäng, olles ise VEPA metoodika eestvedaja oma vallas. Ta arendab koostööd koolide ja lasteaedade vahel, soodustades sujuvat üleminekut lasteaiast kooli. Ta aitab lastel ja õpetajatel tegeleda suhetega klassikollektiivis, et ennetada kiusamist ja tugevdada tolerantsust ja empaatiat.

Nominent

Ave Bachman, Taebla kool

Marika Toompuu, Haapsalu linna algkool

Aasta õppeasutuse juht

Mare Tereping, Noarootsi kool

Mare inspireerib ja väärtustab nii õppureid, kolleege kui ka kogukonnaliikmeid. On professionaalne, uuendusmeelne ja ettevõtlik, kelle juhtimise all on kool kasvanud kokku üheks pereks.

Aasta hariduse sõber

Maret Kuuskla, Creditinfo Eesti AS

Toetab Haapsalu Viigi kooli õpilaste õpipädevusi, kinkides õpilastele personaalsed arvutid ning organiseerides mitmesuguseid heategevuslikke projekte. Tema eestvedamisel on kahel aastal toimunud õpitoad ja jõuluüritused.

Nominent

Lääne-Nigula vallavalitsus

Aasta haridustegu

Kersti Arov, Ridala põhikool

Läänemaa õppealajuhatajate ühise koostöö sümbioosis viidi läbi haridusteemalisi töötubasid, kus õppealajuhatajad said parimaid praktikaid oma tööks ja professionaalseks arenguks.

Nominent

Pirja Laanemets, Kullamaa keskkool

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kahju!
2 aastat tagasi

Kahju, et Lääne Elu on ürituse täiskasvanuhariduse osa (tunnustatud täiskasvanud õppijad, koolitajad, õpiteod, organisatsioonid), mis üritusel samuti tähtsal kohal oli, teist aastat järjest täiesti välja jätnud. Kas me täiskasvanute õppimist tõesti ei väärtustagi?

Porto Rollo väärtustab omasid
2 aastat tagasi
Reply to  Kahju!

ei, ei väärtustata, muidu ju oleks väärtustatud!