Oktoobrist on politsei teenindussaal avatud kolmel päeval nädalas

PPA teenindussaal enam igapäevaselt lahti ei ole. Foto: Arvo Tarmula
  1. oktoobrist on PPA Haapsalu teenindus avatud esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti kell 9-17. Kõigil tööpäevadel saab teenindussaalis jätkuvalt kasutada digikioskit, misjärel saab dokumenditaotluse esitada iseteeninduses.

Haapsalu politseijaoskonna juhi Andrei Taratuhini sõnul saab digikiostkites teha tasuta dokumendifoto, anda sõrmejälgi ja allkirjanäidist.

Iseteeninduses dokumendi taotlemisel tuleb minna politsei veebilehele. „Juhul, kui inimesel on olemas nõuetekohane foto, tema allkirjanäidis ja sõrmejäljed kehtivad, siis võtab dokumendi taotlemine aega vaid mõned sekundid,” ütles Taratuhin.

Dokumendi valmimisel saab inimene teavituse ning selle kättesaamiseks soovitab politsei eelnevalt broneerida aeg lehel broneering.politsei.ee.

Politsei iseteeninduses saab lisaks passi ja ID-kaardi taotlemisele aktiveerida ka mobiili-ID, taotleda elamisloakaarti ja välismaalase passi, taotleda relvaluba, taotleda E-residendi digi-ID ning registreerida välismaalase lühiajalist töötamist.

Haapsalus kasutab kõikidest dokumenditaotlejatest politsei iseteenindust ligi 40% inimestest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments