Läänemaale uusi nakatunuid ei lisandunud

Lääne Elu

info@le.ee

Covid antigeeni test. Foto picjumbo.com
Covid antigeeni test. Foto picjumbo.com

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2373 koroonaviiruse testi, millest esmaseid positiivseid teste oli 101, mis moodustab 4,3 protsenti testide koguarvust. Ööpäevaga lisandunud nakatunutest 82,2 protsenti olid vaktsineerimata ja 17,8 protsenti lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 39 inimesel. Harjumaa uutest nakkusjuhtumitest 28 on Tallinnas. Viljandimaale lisandus 15, Järvamaale 11, Tartumaale kümme, Pärnumaale üheksa, Ida-Virumaale neli, Võrumaale kolm, Raplamaale kaks, Hiiumaale, Jõgevamaale, Lääne-Virumaale, Saaremaale ja Valgamaale üks. Läänemaal ja Põlvamaal uusi nakkusjuhtumeid ei tuvastatud. Kolmel juhul rahvastikuregistris elukoht puudus.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 281,3 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 5,6 protsenti .

Ööpäeva jooksul avati haiglates viis uut COVID-19 haigusjuhtumit ning haiglaravi vajab 95 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 67 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 61 inimest (64,2 protsenti). Ööpäeva jooksul suri kaks koroonaviirusega nakatunud patsienti, 60-aastane mees ja 79-aastane naine.

Ööpäeva jooksul manustati 2808 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 706 729 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 610 695 inimesel. Üle 60-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 70,3 protsenti . 60+ vanusegruppi on üle 65 protsendi vaktsineeritud kõikides maakondades, välja arvatud Harjumaal (63,4 protsenti) ja Ida-Virumaal (45,3 protsenti).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments