Läänemaal napib kokkasid

Elen Freivald

elen@le.ee

Kuula artiklit, minutit ja sekundit
0:00 / :

Kuursaali peakoka Maria-Helena Aljasega said kokkulepped selleks suveks tehtud juba möödunud sügisel. Foto Malle-Liisa Raigla

Läänemaal on suur puudus hooldajatest, kokkadest, puidutöötluspinkide seadistajatest ja operaatoritest, selgus töötukassa tööjõuvajaduse prognoosist.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
34 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uus uudis
3 aastat tagasi

Talvel saaks lumelükkamisega raha teenida aga Läänemaal viimasel ajal napib seda ka.

Haapsalus
3 aastat tagasi

ei ole kokkasid- nõus, aga kõige rohkem napib Haapsalus mõistust, eriti, kui vaadata kuidas nn. peatänavat renoveerida üritatakse.

Mida v
3 aastat tagasi
Reply to  Haapsalus

Mis seal siis valesti tehakse?

Jah aga
3 aastat tagasi

Olen käinud mitmes kohas söömas,toit on alla igasugust arvestust(Talumehe kõrtsis,Vaga Mamma,Kalaküla-see oli lihtsalt hirmus)neid küll kokkadeks pidada ei saa,tundub,et pole kunagi süüa teinud.Väga hea toit on Viigi baaris.Kutsekooli lõpetanu ei saaks küll olla peakokk,peakokaks saamiseks on vaja aastaid töötada.Tundub,et Haapsalus võetakse tööle kokaks ka see,kes pole kunagi seda ametit õppinud.

Elisa
3 aastat tagasi
Reply to  Jah aga

Afrika pub? Ei?

paljas porgand
3 aastat tagasi
Reply to  Elisa

Kõrbenud toitu või , ei tänan

kotlett
3 aastat tagasi
Reply to  Jah aga

Omanikud mängivad ise kokkasid ja saadki tavalise prae-kartuli kotletiga. Kõva kokk tahab head palka….

Jjj
3 aastat tagasi
Reply to  Jah aga

teie mees teeb kodus lihtsalt liiga maitsvat toitu, sellepärast väljas söömas käies enam midagi maitsvat nii lihtsalt ei leia.

mõni
3 aastat tagasi

nn. tahavõtja arvabki, et kokk on midagi nõudepesija ja saalikoristaja vahepealset, seda just palgapakkumisel. kuumas ja tulises ja tervist kahjustavas keskkonnas raske töö aga nõuab ka kõrget palka, mida LOOMULIKULT peremees ei soostu maksma

Kummaline maailm
3 aastat tagasi
Reply to  mõni

Laterna baar 3.50 prae hinna juures suudab koka tööl hoida, peatänava äärsed üle 10 euro maksvate praadidega ei suuda!?

Pamp
3 aastat tagasi

Laternas pole üle 15a söömas käinud, aga paistab, et kliendid siiani rahul. Mäletan, et Latern avas uksed kuskil 90-ndate algul ja siiani tegutseb. Söök on seal alati hea olnud ja suured portsjonid. Peab läbi astuma ning häid 90-ndaid meenutama.

Kyllä
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Oleneb täitsa kokast. Need ka seal vahetuvad ikka . On olnud väga hea ja olnud mitte niiväga hea praad

Nojah, aga
3 aastat tagasi
Reply to  mõni

Sellises kohas ei peaks sellisel juhul töötama või esitama omad tingimused.Vägisi siin vaevalt kedagi pliidi juurde sunnitakse.

neid
3 aastat tagasi
Reply to  Nojah, aga

kes tingimusi esitavad , tavaliselt tööle ei võeta

Jjj
3 aastat tagasi
Reply to  neid

no siis ei peagi minema ju. Milleks minna ja lasta end mõnitada ja veel tühiste sentide eest? Alati leidub lahendus, kui see esialgu isegi võimatuna tundub, kuid väga odavalt enda oskusi müüa ma küll ei soovita! Väga raske on hiljem juurde kaubelda.

Lääne Elu
3 aastat tagasi

Läänemaal napib normaalse palga maksjaid

see
3 aastat tagasi
Reply to  Lääne Elu

on seotud palgamaksja äriideega saada kergelt rikkamaks ja oma igapäeva kulud kanda oma äri arvele

Oijah
3 aastat tagasi
Reply to  see

Mis fantaasia teil on! Söögikohaga keegi vaevalt rikkaks saab. Siis peaks olema ööpäev läbi töismaja ja söögid joogid kümneid kordi kallimad. Alles sellisel juhul räägime rikkuse tekitamisest.

teine kokk
3 aastat tagasi

Enamik kohalikest toitlustusasutustest pakub kokale tööd mai – september. Mida see kokk ülejäänud kuudel teeb? Ootab järgmist suve?

Hmm
3 aastat tagasi
Reply to  teine kokk

Et siis mis nagu!? Enamus ongi ju ainult kevad suve sügishooajal avatud. Kui kliente talvel ei ole niipalju, siis kellele see kokk peaks küosetama? Peab talveks midagi muud tööd mõtlema sellisel juhul

teine kokk
3 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Et siis nagu see õppinud kokk töötabki mõnel teisel, aastaringset tööd võimaldaval erialal. Ja süüa teeb restoranis kutsekooli praktikant, kel suvi õppetööst vaba.

Hmm
3 aastat tagasi
Reply to  teine kokk

just, saab kogemusi. Kuidas sa muidu õpid, kui praktikat pole. Andekamad paistavad kiirelt siis välja.

kokk
3 aastat tagasi

Pakkuge kokkadele tööd ja avaldage kohe samas kuulutuses ka saadav palk,küll siis ka koka leiate

Eino K.
3 aastat tagasi
Reply to  kokk

Töötasu suuruse peaks ikka iga kokk ise välja kauplema. Nõuka ajal öeldi sulle palganumber. Tänapäeval ikka hea võimalus endale sobiva suurusega tasu küsida.

Erks
3 aastat tagasi

juu siis on äriplaanid valesti ülesse ehitataud kui kokkasid ei leia aga nüüd on kokad süüdi miks nad soomes tööl peavad käima.

Tagasihoidlik
3 aastat tagasi

Aga kas kutsehariduskeskus Uuemõisas enam kokkasid välja ei õpetagi?

liisu
3 aastat tagasi
Reply to  Tagasihoidlik

ja mauidugi need võetakse ju kõik peakokkadena tööle.

Pamp
3 aastat tagasi

Oskan muna praadida , tulen ainult peakokaks , ootan pakkumisi siis .

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Kui ainult muna praadida, siis sellest ei piisa, et olla peakokk

Just
3 aastat tagasi
Reply to  Hellat

Peab oskama ka muna keeta.

Ahsoo
3 aastat tagasi
Reply to  Hellat

No shit

Pamp
3 aastat tagasi
Reply to  Hellat

Piisab ikka , kui vaadata mida lauale tuuakse Haapsalus …….

Linnakodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Haapsalu kohvikutes on superhead toidud. Kurta küll ei tohiks.

Ei tea
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Oskad sa jee. Kindlasti mingid soolased ja kõrbenud 🙂