Aimar Ventsel: Vene teaduse suukorvistamisest

Aimar Ventsel

Mõni kuu tagasi juhtus Venemaal midagi pretsendenditut. Võeti vastu seadus, mis peaks reguleerima n-ö valgustuslik-hariduslikku tegevust, mis aga de facto tähendab järjekordset sammu takistamaks võimudele ebasobivate inimeste sattumist avalikkuse ette.

Tehti see kõik Venemaale iseloomulikul kirvemeetodil – selleks, et näidata koht kätte väikesele opositsioonilisele grupile, tehti sisuliselt võimatuks väga oluline osa haridustegevuses. President Vladimir Putin kirjutas seadusele alla 4. aprillil ja see jõustus 1. juunil. Seaduse eesmärk on takistada „venevastaste jõudude propagandat kooli- ja üliõpilaste seas, mida viiakse läbi haridusliku-valgustusliku tegevuse nime all”. Seaduse loojate arvates kasutatakse haridustööd mitmesuguste vaenulike jõudude poolt selleks, et „külvata sotsiaalset, rahvuslikku ja religioosset vaenu”. Eelnõusse oli kirjutatud, et Venemaa-vastased jõud propageerivad teatud sotsiaalsete, etniliste või religioossete gruppide ülimuslikkust (või siis ka alaväärtuslikkust) keelelisel, kultuurilisel, rassilisel või muul põhjusel.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
2 aastat tagasi

Räägiks ka nendest venemaa organistsioonidest mida finantseeriti lääne erinevatest fondidest ja miks nende riigivastane tegevus keelati ?
Hea näide meie kahepalgelisusest on Ungari sõimamine kuna lõpetati Sorose fondi tegutsemine ja nüüd on veel suurem süü – koolilastele ei tohi homopropagandat teha !
Kas ka Lääne Elule tilgub nendest rahades mida Inglismaa valitsus eraldas infosõjaks venemaaga ja Eesti venelaste “valgustamiseks” ?