Läänemaa jalgpallurid on Eesti noorte meistrivõistlustel kõrgetel kohtadel

Siin Läänemaa U13 meeskond peale tublit võitu Tallinna FCI Levadia üle. Foto: Triin Vellemäe
Siin Läänemaa U13 meeskond peale tublit võitu Tallinna FCI Levadia üle. Foto: Triin Vellemäe

Viiruse tõttu tavapärasest hiljem on alanud jalgpalli Eesti noorte meistrivõistlused, kus Läänemaa on esindatud seitsme meeskonnaga.

Kuus neist on Läänemaa jalgpalliklubi meeskonnad ja üks Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi meeskond. Kokku mängib võistlustel ligi 200 läänlast.

U19, U17 ja U14 meeskondades on Läänemaa jalgpallurid ühinenud Hiiumaaga ja võistkonna nimi on Läänemaa/Hiiumaa. U15, U13 ja U12 meeskonnaga on väljas Läänemaa jalgpalliklubi ja U16 meeskonnaga Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi.

Kõikidel gruppidel on esimesed mängud peetud. U19 Läänemaa/Hiiuma meeskond paikneb Esiliiga tabeli teisel real. Neid edestab vaid Tallinna FCI Levadia. Noored läänlased on võtnud kaks võitu: Raplamaa JK alistati 4:1 ja Tartu FC Helios 2:1. Markus Mursal, kes lõi kõik neli väravat Raplamaa JK-le, paikneb väravalööjate edetabli tipus.

Teisipäeval, 8. juunil on kaks liigatabeli paremat meeskonda vastamisi Haapsalu staadionil.

U17 ühendvõistkond on Eliitliiga III liigas saanud võidu, kaotuse ja viigi. Tallinna Kalevi II meeskonda võideti 2:1, Tartu tammeka II mängiti 2:2 ja viimati kaotati võõrsil Keila JK-le 1:4.

Läänemaa JK U15 meeskond mängib IV Liigas ja on tabelisse saanud kolm punkti. Selle 1:0 võidu eest Tabasalu Valge üle. Narva Transile kaotati siin 0:2.

U14 ühendmeeskond paikneb aga II Liiga Põhi/Lääs tsooni liigatabeli teisel real. Kirjas on kuus punkti, mis saadi 6:1 võidu eest Paide linnameeskonna üle ja 7:0 võidu eest FC Kuressaare üle. Kaotus tuli vastu võtta Raplamma JK-lt 0:4. Ka siin juhib väravalööjate edetablit meie noor, Jonatan Saarnak on neid kirja saanud koguni kuus.

Läänemaa JK U13 poisid on B tugevusgrupi VI alagrupis saanud kaks võitu ja ühe kaotuse. Harju JK Laagri Valget võideti 7:1. Seejärel tuli kaotus Saue JK meeskonnalt 1:1. Kuid viimases kohtumises saavutati suurepärane võit võõrsil Tallinna FCI Levadia Rohelise meeskonna üle 3:2. See kokku annab kuus silma ja esikolmikukoha ka liigatabelis.

U12 Läänemaa JK on teinud 3:3 viigi Pärnu JK Vaprus meeskonnaga.

Lõuna-Läänemaa JK U16 meeskond mängib III Liigas. Kirjas on suur 7:1 võit Tartu FC Heliose meeskonna üle. Hetkel hoitakse turniiritabelis kolme punktiga kolmandat kohta.

Läänemaa JK treeneritena viisid oma noored võistlustulle kõik klubi treenerid: Triin Vellemäe, Aavo Tomingas, Mario Degtjov, Theimo Tülp, Mart Pulst ja Tanel Klee. Lõunaläänlasi treenib Jaanus Getreu.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments