Läänemaale lisandus üks koroonaviirusega nakatunu

Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla
Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Ööpäevaga analüüsiti 124 läänlase koroonaviiruse teste, millest üks ehk 0,8% osutus positiivseks.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 63,6. Selle näiduga on Läänemaa maakondade võrdluses 11. kohal. Kõrgeim on näit Ida-Virumaal (363,5) ja madalaim Järvamaal (26,5). Eestis keskmiselt on näit 154,2.

Üle Eesti analüüsiti ööpäeva jooksul 6174 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 130 ehk 2,1% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 72 inimesel. 55 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 25, Pärnumaale 7, Valgamaale 5 ja Tartumaale 3 uut nakkusjuhtu. Jõgeva- ja Raplamaale lisandus 2, Hiiu-, Lääne-, Lääne-Viru-, Põlva-, Saare-, Viljandi- ja Võrumaale 1 uut positiivset testitulemust. Järvamaale uusi nakkusjuhte ei lisandunud. 7 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid 8, haiglaravi vajab 114 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 66 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 83 inimest (72%).

Ööpäeva jooksul manustati 8582 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 478 755 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 268 806 inimesel.

Läänemaal sai ööpäevaga vaktsiinisüsti 146 inimest, neist 17 esimese vaktsiinidoosi ja 129 teise doosi.

Kokku on Läänemaal vaktsineerimine lõpetatud 6171 inimesel, vaktsineerimiskuur on pooleli 2669 läänlasel.

Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 66%. 70+ vanusegruppi on üle 60% vaktsineeritud kõikides maakondades, välja arvatud Ida-Virumaal.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
maestro
2 aastat tagasi

Läänemaa isik haige elab Tallinnas
Haapsalu on puhas!

Edgar
2 aastat tagasi
Reply to  maestro

Ära aja pada. Uuemõisas elan ja käin vajadusel ka poes, sest pole kedagi kes aitaks.

Ko & Roona
2 aastat tagasi
Reply to  Edgar

Kui koroonaviiruse test osutub positiivseks, on Teil keelatud lahkuda oma elukohast alates koroonaviiruse diagnoosimisest kuni tervenemiseni. Elukohast võib lahkuda vaid tervishoiutöötaja või politseiametniku korraldusel või hädajuhtumi korral, kui ohus on Teie elu või tervis. Positiivse diagnoosi saanud inimese perele kehtib samasugune liikumisvabaduse piirang.

Erandina võib haigustunnuste puudumisel lahkuda oma elukohast juhul, kui:
– pereliige on tervishoiutöötaja või muid hädaolukorra lahendamiseks vajalikke teenuseid osutav inimene
– kui ta hangib elukoha või viibimiskoha läheduses igapäevaseks toimetulekuks hädavajalikku ja see ei ole muul viisil võimalik. Seejuures tuleb järgida kõiki avalikus ruumis liikumise piiranguid.