Keskkonnaamet otsib konnatalitajat

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Konnad. Foto: keskkonnaamet
Konnad. Foto: keskkonnaamet

Nädalavahetusel pani keskkonnaamet oma Facebooki lehele üles kuulutuse, et vajab Penijõe kõrekeskusesse abilist, kes hoolitseks kulleste ja noorte juttselg-kärnkonnade eest.

Konnatalitaja amet osutus ootamatult menukaks. Sooviavaldusi hakkas sadama peaaegu kohe, kui kuulutus üles sai. Eilseks oli keskkonnaameti loodushoiutööde büroo spetsialist Ilona Lepik koostanud nimekirja, kus on üle 20 täiesti sobiliku kandidaadi ja Lepik on lausa hädas, keda võtta ja keda jätta.

Konnatalitaja töö on kullesed kokku lugeda, neid toita, juba jalad alla saanud konnapojad veest välja aidata, sest muidu nad hukkuvad. Konnapoegadele tuleb kasvatada äädikakärbseid ja jälgida, et jalgealune oleks parasjagu niiske.

Penijõe konnakeskus tegutseb 2013. aastast. Seal kooruvad kudulintidest kullesed, need kasvatatakse üles ja viiakse loodusesse, et kõred välja ei sureks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments