10

Läänemaale lisandus seitse koroonaviirusega nakatunut

Koroonatestimine Haapsalus. Foto: Malle-Liisa Raigla

Ööpäevaga analüüsiti 58 läänlase koroonaviiruse teste, millest seitse ehk 13,5% osutus positiivseks.

Viimase 14 päeva nakatumine 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 621,2, Eestis keskmiselt on näit 769,9. Maakondade lõikes on Läänemaa näidult viiendal kohal.

Üle Eesti analüüsiti Eestis 2663 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 269 ehk 10,1% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 143 inimesel. 111 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 32, Tartumaale 17, Pärnumaale 14, Lääne-Virumaale 12, Järva- ja Raplamaale 8 uut positiivset testi. Lääne- ja Põlvamaale lisandus 7, Viljandi-, Võru- ja Jõgevamaale 3, Valgamaale 2, Saare- ja Hiiumaale 1 uus nakkusjuht. 8 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Haiglaravi vajab 595 patsienti.

Ööpäeva jooksul manustati 330 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 259 346 inimesele, kellest 74 819 on saanud mõlemad doosid. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 51%. 70+ vanusegruppi on üle 60% vaktsineeritud Hiiu-, Lääne-, Tartu-, Järva-, Rapla-ja Saaremaal.

Läänemaal on vaktsineeritud 5545 inimest, neist 2082 kahe vaktsiinidoosiga.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
1967. aastal
1967. aastal

Haapsalu rajooni täitevkomitee korraldusel tuli kõigil, kes läks või pidi viibima rahva seas , kanda 4-kordset marlist maski. Seda tuli vahetada iga 4 tunni järel või kuumalt triikida. Asutustes kindel kord, kus iga tund pidi tuulutama ruume, kus inimesed. Ükski inimene ei vaielnud avalikult sellele vastu ja päris kiiresti gripp taandus. Kord oli majas.

Agu
Agu

Kas nüüd tuulutavad ruume? Pole sellist korraldust antudki. Kuigi saan aru, et ventilatsioon on, aga ikkagi. Kui midagi muud polnud, siis hügieeni nõuded olid küll tipus nsvliidu ajal.

Agu
Agu

Kas keegi mäletab, kui kaua see 1967 aastal Läänemaal gripiepideemia kestis? Siis pandi ka ju huviringid jms.asutused kinni ja marlist maskidega pidi olema.

Linlane
Linlane

Ei saa aru, Läänemaal ikka jätkuvalt halvasti, kindlalt viiendal kohal, kahju!

Nojah, aga
Nojah, aga
Vaatasin mingi aeg tagasi telekast suusatamise võistlusi, isegi ei tea kuskohas need toimusid. Kodulinnas oli ilus päiksepaisteline päev ja ka suusarajal, mida telekast vaatasin oli pea samasugune ilm. See oli naiste laskesuusatamine ja mulle hakkas üks eriti tubli ja ei saa salata ka päris sümpaatse näolapiga laskesuusatajar meeldima, teistest sealsetest kõige enam. Elasin talle väga kaasa, aga lõpuks jäi ta viiendale kohale, kuigi võiks ka öelda, et saavutas viienda koha maailma kõikide laskesuusatajate seas. Ta oli küll ise rahul, kümmneda koha omanik oli palju õnnetum ja viimaste kohtade omadest ei hakkaks üldse kirjutamagi, nii et kokkuvõtteks on viies koht väga… Loe rohkem »
Hmm
Hmm

Noh, viies koht on ka hea, päris viimane koht oleks veel halvem.

Linlane
Linlane

Nakatumise % järgi eesti keskmisest tunduvalt suurem, vastavalt 10 ja 13,

Harald
Harald

On pahasti niikaua kui Tallinna katkuhaiged Haapsalus tuuritamas käivad…

Kohalik.
Kohalik.

Nädalavahetusel oli linnas võõrast rahvast linnatänavatel kui palju.

maestro
maestro

Haapsalus jälle pahasti

wpDiscuz