President võtab Malle Kobinilt teenetemärgi tagasi

Malle Kobin käis juunis Haapsalu kohtumajas tunnistusi andmas. Foto: Tiit Blaat / Ekspress Meedia
Malle Kobin käis Haapsalu kohtumajas tunnistusi andmas. Foto: Tiit Blaat / Ekspress Meedia

President Kersti Kaljulaidi otsusega võetakse Malle Kobinilt talle 2014. aastal antud Eesti Punase Risti IV klassi teenetemärk, mis tuleb tagastada presidendi kantseleile.

Teenetemärkide seaduse § 13 lõike 1 punkt 1 järgi võib Vabariigi President otsustada teenetemärgi ära võtta, kui on jõustunud kohtuotsus, millega isik on süüdi mõistetud tahtliku kuriteo toimepanemises.

Riigikohus otsustas kolmapäeval, et ei võta menetlusse võtmata Malle Kobini kaitsjate kassatsioonkabust, mis tähendab, et jõusse jääb naisele mõistetud vanglakaristus.

Kuna riigikohus ei võtnud kaebust menetlusse, peab 2013. aastal Aasta Ema tiitlli saanud naine asuma kohe kandma kuue kuu pikkust vanglakaristust.

Augusti lõpus mõistis Pärnu maakohus Kobini süüdi omastamises, alaealistelt seadusliku aluseta vabaduse võtmises ja nende kehalises väärkohtlemises ning karistas teda nelja aasta ja kuue kuu pikkuse reaalse vangistusega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Küsimärk
2 aastat tagasi

Kes ta sinna esitas või kuidas valiti, on muidugi suur küsimärk. Eks valijad saavad nüüd jälle näidata, kui pädevad nad otsustama on.

eks ta ole
2 aastat tagasi
Reply to  Küsimärk

Alguses annavad märgi ja pärast teevad inimese märklauaks.

Eduard
2 aastat tagasi

Varasema aja hea ema ongi tänapäeva mõistes mõrtsukas… “Kes vitsa ei painuta, see last ei armasta…”
Saimegi põlvkonna kes vanemale näkku sülitab ja õpetajannat koolis hoorana kohtleb…

Pahupidi maailm
2 aastat tagasi
Reply to  Eduard

Väga õige ja roosas kleidis poisile antakse kenad aurahad, kuna ta on nii nunnu, misiis, et ropendab.

En.
2 aastat tagasi

Huvitav, et Läänemaal näikse elavat vähemalt üks kleidikeses roppsuu fänn, otsustades Pahupidi maailmale pandud miinuse järgi. Kahjuks LE me presidendi kangelaste kõnepruuki lähemalt ei tutvusta ja mingi osa lugejaid usubki õukonnameedia klantspilti.

Miralda
2 aastat tagasi

Kersti proua võiks siis ühe soojaga ka sellelt kleidiga klounilt märgi ära võtta!

Eduard
2 aastat tagasi
Reply to  Miralda

Miralda, Mirada…

Eduard
2 aastat tagasi
Reply to  Miralda

Hästi jube inimene oled…

vaatleja
2 aastat tagasi
Reply to  Miralda

Malle Kobin ei kuulu vasak eliidi hulka nagu Roosa Kleidiga Kloun.

Tont
2 aastat tagasi

Aga teenetemärgi sai ta ju hoopis teiste laste kasvatamise eest.Kuidas saab juba antud märki siis tagasi võtta ?? Kuigi sots muidugi saab.Mul ka üks,see tuleb nüüd ettevaatuse mõttes kiiresti tagasi viia. Siis pole midagi ära võtta, kui juhtun näiteks lõhnadega vahele jääma…

Tom naabermajast.
2 aastat tagasi
Reply to  Tont

Lõhnad on ka teene riigile. Sina toetad riigikassat ja nemad väljastavad vastava tunnistuse. Medaleid vist ei jagata kahjuks.

Agu
2 aastat tagasi

Mismoodi ta aasta emaks kandideeris siis, ise pakkus end välja või mismoodi see käis? Kui keegi teine pakkus, siis pidi ju teadma, mis tegelikult toimub. Üldse ei saa aru, segane lugu natukene.