Hannes Rumm: treener seksis 14aastasega. Kas süüdi on seadus?

Täiesti arusaadaval kombel jahmatas ja vihastas inimesi endise naisjalgpalluri tunnistus, et juba 14aastasena oli ta vahekorras endast märksa vanema treeneriga.

Ent täiesti arusaamatul kombel keskendus ajakirjandus sellele uudisele reageerides küsimusele, miks on Eestis võimalik karistust kartmata olla seksuaalvahekorras 7. klassi õpilasega?

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
31 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
3 aastat tagasi

Me elame topeltmoraali ja kahepalgelisuse maailmas st. kui 17 aastane on vahekorras 14 aastasega on kõik OK,kui 25 aastane siis paha paha aga kui 80 aastasega siis on see ju 80 aastase vägistamine või ?
Pole kaugel aeg kus meiele saabuvad põgenikest mehed koos mitme alla 14 aastase ametliku naisega jne.
Iga päevaga anname alalaealistele juurde õigusi-käia valimas.käia psühholoogi juures ilma vanemateta, ise määrata oma sugu jne. kuid alaealiste enda vastutus on 0 ! Ta võib vanematele,õpetajatele,politseile jne.vastu haukuda ilma mingit karistamist kartmata sest ta tunneb enda karistamatust !

Arvos
3 aastat tagasi

Roolijoodik sõidab purjus peaga, kas süüdi on seadus?

nojah
3 aastat tagasi
Reply to  Arvos

tahab ennast õigustada

seadus ei seksi
3 aastat tagasi

kui inimesel vajab tühjendamust jämesool, otsib ta tavaliselt üles wc. Kui on vaja vabaneda liigsest seksuaalenergiast otsitakse selleks sobiv moodus.
Rohkem nagu kultuuri/kultuurituse koht ja
üleüldine vabadus teha mida iganes, kohta ja aega valimata tundmata vastutust oma tegude eest. Või …?!

to sooneutraalne
3 aastat tagasi

ja kui rolijoodikust mõrvar panna 20 aastaks vangi,võib kindel olla et 20 ei tapa ta kedagi….Mulle kui korralikule liiklejale on see küll hea uudis.

sooneutraalne inimkloon
3 aastat tagasi

seda ka jah. Tundub aga päris julm ristilöömine, 20 aastat. Islamimaades vist ongi nii suured karistused eksimuste vastu

eks jah
3 aastat tagasi

aga sellisel juhul ei saaks me sellist suurepärast arvamuslugu siit lugeda, kui vangi pannakse.

On ikka küll seadus süüdi!
3 aastat tagasi

Kui ei oleks karistatav joobes juhtimine, kiiruse ületamine, tapmine, varastamine – siis kahjuks esineks neid kuritegusid palju sagedamini. Seega kui ei ole karistatav lapsega/alaealisega vahekord, siis on jah seadus süüdi!
Aga tegelikult igasugu perverssused sotside soovunelm ongi, nii et kaitseme ikka oma üllitist kui püha lehma.
Sama loogika kohaselt võiks ju liiklusseaduses lubatavate promillide arvu kümnekordistada või alles siis kiiruse ületamise eest trahvida, kui 100 km/h võrra ületad. Või karistama tapmise eest alles siis, kui juba kolmas inimene maha on löödud.
Nii et on jah see (sotside) seadus süüdi!

räägime asjast
3 aastat tagasi

Hakkab jälle süü endapealt äraveeretamise karneval pihta. See et läänemalt poliitküüditati sellel aastal jälle 300 inimest, seda riigireetmist ei näe mitte keegi.

anti
3 aastat tagasi

kas kodanik sots tahab nüüd poliitika tegijaid puhtaks pesema hakata 🙂 see erakondlik propagandasüsteem ongi inimeste lubatavuse ja mittelubatavmise piirid pekki keeranud. Nüüd on inimene süüdi miks seda süsteemimustrit järgib. On ikka ajuhiiglane.

Kuulge Anti ja &
3 aastat tagasi
Reply to  anti

Mis valu sul nende sotsidega on? Foobia? Minge ravile, saate süsti ja ehk läheb üle ja saate terveks. Loodetavasti. Muidu jäätegi kommentaariumites jaurama et kõigis maailma hädades on süüdi sotsid!

Hmm
3 aastat tagasi

tegelikult ongi ju, kui ajalugu vaadata. Kas just kõigis, aga päris paljudes kannatustes

Tõsi või?
3 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Hullemad kui kommunistid ja fašistid? Miks Te neid kommentaariumis ei kiru? Endine tippkommunist, Lenini ordeniga autasustatud Arnold on isegi ühe erakonna auliige!

Nojah, aga
3 aastat tagasi
Reply to  Tõsi või?

kommunistid ja fašistid on eestlaste jaoks võõrliik. Sotsialiste seevastu on aga liigagi palju. Üks suurimaid tragöödiaid oli esimese Wabariigi maha psrseldamine, kas see ei olnud suuresti sotsialistide teene?

Nojah, aga
3 aastat tagasi
Reply to  Nojah, aga

Kaasajal maksude tõus, uued maksud, rändelepe,alko ja kptuse aktsiisi tõus, maksuraha jagamine kahtlastele organisatsionnidele, samas kohaliku kodaniku pere ikka nälgas. Ei tulegi kõik halb kohe meelde, inimesed kindlasti oskavad seda nimekirja täiendada

Ravi ennast terveks!
3 aastat tagasi
Reply to  Nojah, aga

Eestis ei ole sotid kunagi ainuvalitsejad olnud, ei saa olla, et nemad ainuisikuliselt seadusi vastu võtavad.

Ravi ise
3 aastat tagasi

Sotside poolt on tulnud ettepanekud inimene! Kohe teisi tanki panema, teised olid kaaa. Tüüpiline sots

Einoh
3 aastat tagasi

Jumal tänatud, et ei ole olnud! Vähemalt seegi positiivne

Naljanina oled!
3 aastat tagasi
Reply to  Nojah, aga

Kommunistid võõrliik!? ENSV lõpus oli Eestis 100 000 (ükssada tuhat kommunistkiku partei liiget). Fašistid Eestis tähtsusetud? Natsikuritegusid uurib ülemaailmselt Simon Wiesenthali keskus. Neil miskipärast hoopis teised andmed. Võtta nendega ruttu-ruttu ühendust ja anna teada, kuidas asjad tegelikult on!

Nojah sassis
3 aastat tagasi

ENSV lõpus? See ongi ju sissetoodud võõras ideoloogia, miillest sa inimene aru ei saa, ensv omg

Teadmiseks
3 aastat tagasi
Reply to  Nojah sassis

hr Sassis! EW-s olid need ideoloogiad täitsa olemas ja nende kandjaid, kui uskuda ajaloolast Jaak Valget (EKRE) mitte just vähe. Näiteksjuunikommunistid. Sealhulgas hr aupresident Arnoldi äi Neeme Ruus.

nojah
3 aastat tagasi
Reply to  Teadmiseks

ja täitsa kindlameelselt väidate, et Eesti talupoeg võttis nõuks ja mõtles kommunismi välja!? Päris huvitav.

politsei
3 aastat tagasi

Feminism on selleni viinud, et ‘las laps teeb mis laps tahab’. Sotsid on 14a seksiseaduse taga, seega pole roolijoodik Rummil mõtet siin silmi pööritada.

naine
3 aastat tagasi

süüdi on olemata karistused. Vaadake,mis maksab meil inimelu….roolijoodikud, pedofiilid….Mis nad saavad, mõned aastad ja vabadus……

mees
3 aastat tagasi
Reply to  naine

Seadused paraku võimaldavad selliseid leebeid karistusi.

sooneutraalne inimkloon
3 aastat tagasi
Reply to  mees

kinnimaja pole väga kedagi kasvatanud, kui roolijoodiku kümneks aastaks trellide taha saadad, siis tuleb ta tagasi hoopis profesionaalse retsina arvatavasti, aga mitte korraliku kodanikuna, kes tahab kohe eesrindlikult makse maksta jne. Väheusutav. Ja kui arvate, et suur karistus hirmutab, siis ses suhtes ka eksite. Paar aastat kinnimaja on päris hirmutav, aga juuatäis peaga sellele ju ei mõelda, ei mõelda selle peale ka, et hommikul paha on olla.

Miralda
3 aastat tagasi

Eestis polegi õiget kinnimaja!

Hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Miralda

Milline see õige on?

Peter
3 aastat tagasi

Lausa teise vôistkonna tibi käis võõra treeneri juures. Faktidele otsz vaadates ei peaks üldse viha vedama. Kui muuc teemad ja võimalikud muud suhted välja ujuvad on teine lugu, aga see millest skandaal hakkas on mingi arveteklaarimine.

vanaema
3 aastat tagasi
Reply to  Peter

No ei ole seadus süüdi. Süüdi on vastutustundetu elukogenud mehe taltsutamatu kihk noore ihu järele. Laps, kes on 14 ei ole küps ei sxiks ega ka kaitsma ennast sõnades ja julgust jääb puudu ka vastu kõrvu lajatada.
Antud juhtum, millest kära tõusis on rumala vahepeal täiesti naiseks kasvanud inimese mõtlematu avalik enese esitlus-kahjuks vales võttes.

Faktid
3 aastat tagasi
Reply to  Peter

Mängija (kasutan lühendit TT) kuulus kogu oma karjääri klubisse FC Flora. Mängijatee alguses soovis TT saada paremaks jalgpalluriks ja selleks palkas ta (ilmselt küll tema jalgpallihuvilisest isa) eratreeninguid läbi viima kogenud Nõmme Kalju treeneri. Sportlikult asjale lähenedes- oli soov tippmängijaks saada ja selleks pöördus tipptreeneri poole. TT-st saigi Eesti mõistes väga hea naisjalgpallur: kuulus rahvuskoondisesse ja oli võistkonnas FCF üks parimaid. Eraeluliselt läks asi kahjuks lappama.Eksitav on, kui räägitakse-kirjutatakse, et kõik teadsid sellest suhtest. Täpsustame- teadsid tema võistkonnakaaslased FCF-st. Nõmme Kaljul tõenäoliselt selline info puudus. Ei ole usutav, et Kalju treener hakkas oma klubis tuututama, et teeb konkurentklubi parimale mängijale… Loe rohkem »