Läänemaale lisandus 23 koroonaviirusega nakatunut

Koroonavaktsineerimine. Foto: terviseamet
Koroonavaktsineerimine. Foto: terviseamet

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 7706 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 1700 ehk 22,1% testide koguarvust.

Läänemaale lisandus 23 koroonaviirusega nakatunut. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on Läänemaal 1291, Eestis keskmiselt 1536,8.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 1039 inimesel. 809 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale 166, Lääne-Virumaale 100, Tartumaale 59, Viljandimaale 49, Järvamaale 38, Pärnumaale 37 ja Saaremaale 29 uut positiivset testi. Raplamaale lisandus 26, Võrumaale 21, Läänemaale 23, Jõgevamaale 19, Valgamaale 13, Hiiumaale 10 ja Põlvamaale 4 uut nakkusjuhtu. 67 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Haiglaravi vajab 700 patsienti.

Eestis on COVID-19 vastu vaktsineerimisi tehtud 150 844 inimesele, kaks doosi on saanud 53 987 inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jess
3 aastat tagasi

Nooh hakkab taanduma see viirusekurjus lõpuks..

Hea Okkupant
3 aastat tagasi
Reply to  Jess

Varsti. Aga praegu jääb ainlult kurvastada : karambaviirus, karambaviirus, cha, cha, cha!

Täpsustan
3 aastat tagasi

Kahjuks ei teadvusta paljud koroonapositiivsega kokku puutunud inimesed, et see, et teda positiivse proovivastuse saanud inimese poolt Terviseametile nn üles ei antud ning TA ega politsei teda oma huviorbiiti ei pane, ei tähenda, et ta lähikontaktne ei ole ning sellest tulenevalt eneseisolatsioonis olema ei peaks. Enamik töökoha koldeid just nii edasi levivadki paraku.

Ruslan
3 aastat tagasi
Reply to  Täpsustan

Mils peab kaebama politsei jaoks? Eesti komme? Kaebamine ja andmine üles ei ole ilus.

Jah
3 aastat tagasi
Reply to  Ruslan

Vana Eesti komme on see pealekaebamine. Kunagi saafeti rongiga inimesi isegi minema kaugele maale.

Kah tarkpea
3 aastat tagasi
Reply to  Jah

Eestlased olid need saatjad või? Ah soo, ma arvasin seni, et see oli Moskvast orgunnitud.

Jah
3 aastat tagasi
Reply to  Kah tarkpea

Eks inimene õpib kogu elu. Eestlane jagunes kahte leeri, ühed olid punased seltsimehed ja teised olid härrad ja prouad, keda hakati nimetama kulakuteks jms. Süüdistati neid ülekohtuselt nälja ja töötuse eest. Need punameelsed kommunitslikud aktivistid olid sageli eesti rahvusest inimesed, kes vagunitele kaasmaalasi laadisid. Selline viha on oma rahva vastu ja paistab, et tärkab see ka tänapäeval.

meenub
3 aastat tagasi
Reply to  Jah

TF Ideaalmaastik.

Miralda
3 aastat tagasi
Reply to  Ruslan

Jah, Pavlik Morozov oli ka eestlane, kangelaspioneer! Üldiselt ei tehta tänapäeval enam vahet pealekaebamisel ja kodanikukohusel.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Miralda

Ei tehtud vahet ka varasematel aegadel. Selline rumal õigustus kodanikukohus on paljudele inimestele kannatusi põhjustanud läbi ajaloo.

Täpsustan
3 aastat tagasi
Reply to  Ruslan

Küsimus ei ole ülesandmises negatiivses võtmes. Lähikontaktsed kaardistatakse kaaskodanike tervise huvides.

Hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Täpsustan

Ülesandmine on alati negatiivses võtmes, keeruta kuidas sa tahad.

Täpsustan
3 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Vaevalt soovib keegi meist kogeda tunnet, mis valdab siis, kui meilt nakkuse saanud vanemaealise või riskirühma kuuluva lähedase elutee saadud haiguse tagajärjel mõttetult katkeb.