Rea Raus: koroonatestimisest uute teadusuuringute valguses

Rea Raus, jätkusuutliku arengu ekspert, PhD

Rea Raus, jätkusuutliku arengu ekspert, PhD

Eri valdkondade teadlased üle maailma otsivad lahendusi praegusele koroonakriisile.

Teadlased viroloogidest ja bakterioloogidest kuni psühholoogide ja sotsiaalteadlasteni välja uurivad, kuidas ja mida kriis meiega teeb ning milline oleks väljapääs üksikisikuid ja ühiskondi muserdavast olukorrast.

See töö kannab juba vilja, järjest enam tuleb turule uusi vaktsiine, ravimeid, aga ka uudiseid muudest olulistest avastustest, mis kriisi mõjutavad. Siinkohal siis ülevaade sellest, mis koroonaviiruse tuvastamiseks kasutatavate PCR-testide maailmas uut on.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jälgija
3 aastat tagasi

Rea teeb väga tänuväärset tööd teaduspõhise informatsiooni jagamisel. Muidu mängitakse ainult emotsioonidel, aga kui hakkad küsima teaduslikku tõendust esitatud väidetele, on vastuseks vaikus. Kõik võivad esitatud viited avada,ise lugeda ja mõelda asjade üle. Emotsioonidel mängimine ja hirmufooni kasvatamine tuleb ära lõpetada. Aitäh, Rea!

Ärni
3 aastat tagasi
Reply to  jälgija

no eeltoodud kommentaari valguses oleks Rea Rausil hingerahu saavutamiseks viiamene aeg ilmselt kiriku poole pöörduda:)

Tarvo
3 aastat tagasi

Kui lähtuda erinevatest teaduslikest artiklitest, mida olen lugenud viimasel ajal kordades rohkem, kui kogu oma eelneva elu jooksul kokku, siis Rea Rausi lähenemine teemale on minu hinnangul üks tähelepanuväärseim. Just seetõttu, et Rea ei karda vastanduda tegeliku teaduse nimel ka üldisele voolule. Sel ajal kui mitmed muud teadusinimesed teevad osaliselt poliitikat või on huvitatud rahast, siis Rea ajab oma sirgeseljaga joont. Olen tema kokku kogutud ja uuritud materjalidest saanud rohkelt abi ja kui infost tuleb puudu, siis tema sotsiaalmeedia lehel kenasti kokku kogutud vajalik info. PCR testide teemal olen ka ise tänaseks rohkelt lugenud ja uurinud, kohati ei suuda olla… Loe rohkem »

religioon
3 aastat tagasi
Reply to  Tarvo

kui siit nüüd natuke edasi mõelda siis mistahes teema tõestuseks on võimalik kokku koguda misathes hulk teadusartikleid ja tõestada mida iganes ja öelda et see ongi teadus. See on viinud meid elama kodusõdade ja ussuhulluse tingimustesse kus kindlasid asju enam ei ole on üks pidev häma.

halloo
3 aastat tagasi
Reply to  religioon

no WHO ju sama asja öelnud, et vaja üle vaadata testimine, öelge neile et nad on usuhullud

Trahh
3 aastat tagasi
Reply to  Tarvo

Tegelik teadus ja üldine vool. Kuskil on tegelikud teadlased ja kuskil üldise voolu teadlased. Rea Raus siis selekteerib, kes on tegelikud ja kes on üldised. Tõesti huvitav.

urmas
3 aastat tagasi

Valimised lähenevad!

küsimus
3 aastat tagasi
Reply to  urmas

tore ju, et siis ka tõsisematel teemadel kirjutatakse, mitte pole ainult pastakate ja küpsiste jagamine.

hilje
3 aastat tagasi

..”jätkusuutliku arengu ekspert”… – sellised päästavad meie riigi ja rahva, mida rohkem neid on, seda parem! DD

P.S. Mis on sellise asjamehe töö? mis REAALSET kasu on sellistest ‘ametnikest’?

Meil on hea meel
3 aastat tagasi

Meil on hea meel et selliseid uskumalult andekaid ja rõõmsameelseid teadlasi ikka eestis veel leidkub kes Koroona koha kogu tõde teavad. Omal ajal koguti sellised tippteadlased meditsiiniasutustesse kokku ja pandi riiklikult korraldatud järelvalve alla.

eriline mutt
3 aastat tagasi

Huvitav miks see koroonateadlane enda erakonnakaaslasele Tanel Kiigele nõu ei anna. Selle asemel tuleb siia leheveergudele ende erekonnakaaslaste suunal vihakõnesid pidama

2. kodanik
3 aastat tagasi

Huvitav, kas metsateemadel ei kannata enam sõna võtta, kui oma erakonna inimene ministriametit peab? 🙂

Erx
3 aastat tagasi

Huvitav, kuidas “tippteadlane” aru ei saa, et kahjuks on kogu Eesti tasemel uuritud vähemalt kolm kuud. Kuna valitsuse ja elanike poolt rangemaid meetmeid ei rakendatud õigeaegselt, uurime seekord 2022. aasta suveni. Kahju, et mõned majandusharud meil välja suretatakse sellega. Meid päästab viis tegevust: range karantiin, ohutusmeetmed (maskid, distants, keskkonna hügieen), aktiivne testimine, vaktsiinid ja ravimid. Kahjuks on meil kõigis neis viies komponendis käegalöömise ilminguid. Kurb tõdeda.

Mai
3 aastat tagasi

Appi! Lugeda küll tahaks, aga juurdemaksuks raha pole. Kurb.

Hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Mai

Mismõttes raha pole? Vaheta keskkonda või riiki. Ei pea kannatama. Koguaeg kannatatakse. Tee midagi ükskord enda jaoks ka midagi!

Tom naabermajast.
3 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Proua Raus peaks keskkonna teemadest rohkem teadma. Rahast ka.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Mai

Pärnu Postimehes saab natuke pikemalt lugeda

mõttetu
3 aastat tagasi
Reply to  Mai

hahahaaa… seal ei ole mitte midagi lugeda!