Risti tuulepargi rajaja nõuab volikogu otsuse kehtetuks tunnistamist

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kui Lääne-Nigula vallavolikogu kogunes jaanuaris arutama tuuleparkide eriplaneeringut, tulid meelt avaldama tuulepargi rajamise vastased. Urmas Lauri

Lääne-Nigula valla juhid Neeme Suur ja Mikk Lõhmus ei näe mingit võimalust, et volikogu kuu aega tagasi suure häälteenamusega tehtud otsuse ringi vaataks.

Enefit Greeni nõue volikogu otsus kehtetuks tunnistada laekus vallavalitsuse e-postkasti eile varahommikul. Kuigi Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus ja volikogu esimees Neeme Suur ei olnud 15st leheküljest koosnevat dokumenti veel läbigi lugenud, ei pidanud kumbki võimalikuks, et volikogu ümber mõtleks.

„Oli selge, et vaie tuleb. Eks meil tuleb sellega tegeleda,” ütles Suur. Võimalus, et vallavolikogu otsuse kehtetuks tunnistaks, on vallajuhtide sõnul olematu. „See otsus pole ju laest võetud ega emotsioonide pealt tehtud,” ütles Suur.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
28 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Armani
3 aastat tagasi

Tundub, et Risti rahvas tõesti valmistab ette kingitust Putinile ja Lukasenkale. Ja siis paari aasta pärast virisetakse, et miks meil elektrivõimsusi pole, miks ostame elektrit Venemaalt sisse

Ehh sind
3 aastat tagasi
Reply to  Armani

nende tiivikute tõttu nüüd küll energiakriisi ei tule :))) Need ventilaatorid ei ole ka ju mingid imeloomad, tuulevaikuse korral vajatakse tuge mujalt ja risti pole mitte mingi kõige tuulisem koht Eestimaal. Mõelge selle peale, miks just siia tahetakse neid püstitada?

jah
3 aastat tagasi
Reply to  Armani

Eesti peaks väga palju vajalikke asju ise tootma, aga kahtlen, kas see just tuuleparkide elektritootmine kõige edukam viis on midagi ära teha kasulikku. Mitte väga!

Sven
3 aastat tagasi

Nii hävitame enda majandust… Tõesti, paari aasta pärast lähevad Narva jaamad kinni, Rootsis ja Soomes on energiadefitsiit, nagu ka Lätis-Leedus. Toetame Venemaad, ei midagi muud ju

ehh
3 aastat tagasi
Reply to  Sven

Millegipärast šotimaal on hakatud hoopis vastupidist teed minema, võibolla kuskil mujal ka. Tuulikute aeg hakkab ümber saama. Uusi juurde ei ehitata ja vanu hakatakse vähehaaval eemaldama. Ei olnud tasuv, ei tasunud looduse hävitamine niipalju ära. Lammastega, kes seal oleks ringi lipanud oleks tulu palju suurem olnud. Kuna maad on vähe, sarnaselt Eestiga. Aga nuh šotlased on oma maa ja rahva üle uhked ka, meil kipuvad siin lipitsema ja mingeid bürokraatide korraldusi täitma viis plussi peale.

kotkas
3 aastat tagasi

Toetan Risti rahvast. Ärge laske energiaärikatel omale pähe istuda. Kui see tuulispask tööle hakkab, siis pole enam muuta midagi. Raha läheb Tallinna ärikate nuumamiseks.

k8y3c
3 aastat tagasi
Reply to  kotkas

Õige! Ja millise päranduse me oma lastelastele jätame? Hunniku betoonsambaid ja rikutud looduse! Me ei suuda ise toime tulla NL jäänukitega ja nüüd loome probleeme veel juurde. MIS TOIMUB?

Vambola
3 aastat tagasi

Väga õige! Ostame elektrit Venemaalt ja Valgevene tuumajaamalt, kodumaise asemel

uskmatu-toomas
3 aastat tagasi

Vaat nii ! Teie Risti aborigeenid arvate,et olete otsustajad – olete otsustajad nendes küsimustes mida meie lubame ja pealgi nagu kommentaaridest selgub olete ka liiga vanad otsustama !

Jalutaja
3 aastat tagasi

Minumeelest on naljakas, et alati kõikjal tuulikuvastastel protestidel on vanad inimesed plakatite all koos. Volikogus ilmselt ka tegid selle otsuse vanad inimesed, kes ei ela nii kaua, et näeksid tagajärgi, kui nüüd kliimasoojenemise pärast midagi pekki peaks minema.

Praegusel ajal väheneb heitgaaside tõttu keskmiselt iga inimese eluaasta ühe aasta võrra, olles oma kahjulikkusega möödunud suitsetamisest.

Tanel
3 aastat tagasi
Reply to  Jalutaja

Vanadel inimestel on tihti ka õigus aga lapsed ei tea seda enne kui nad ise vanaks saavad ja taipavad, et vanemad polnudki nii lollid.

Jalutaja
3 aastat tagasi
Reply to  Tanel

Loe Tammsaare kogutud teosed 1. Köide “noored ja vanad”.

Maakas to jalutaja
3 aastat tagasi
Reply to  Jalutaja

Sa vaata teinekord kella ka ja alles siis hakka sõna võtma. Kui meeleavaldus toimub keset päeva, siis enamus nn nooremaid on tööl sel ajal. Ka mina pidin tööl olema, muidu oleksin kohal olnud.

Jalutaja
3 aastat tagasi

Ja mille eest sa oleks seisnud? Et sul jumala eest tulevikku ei oleks?

ehh
3 aastat tagasi
Reply to  Jalutaja

:)))) tiivik=tulevik? On ikka mõni ajupestud, kohe palju palju

Kadu
3 aastat tagasi

sellistele nöudjatele, ainult kadu.

Maakas
3 aastat tagasi

Midagi nõuda võib enefit vaid oma töötajatelt. Võõra valla territooriumil pole neil midagi nõuda. Tublid, Lõhmus ja Suur, et te ei allu provokatsioonidele! Asi on otsustatud ja punkt. Aamen.

Nii on
3 aastat tagasi

Avaldaks ka oma arvamust, aga jah…. Siinkohal tuleb mulle meelde kunagi vaadatud film, kus Liverpooli fänn läks MANU pubisse, tõmbas seal valgusraketi põlema ja hõiskas:,, Tervitusi Liverpoolist,,. Mis te arvate, kui kaua sai ta seal olla. Sama kaua püsivad minu arvamuslood LE-s. :)))

Läänlaste tuulikunorm on täis
3 aastat tagasi

L.-Nigula volikogu omakorda võiks nõuda tuulepargi rajamist Viimsi valda, elektri suurtarbjale Tallinnale lähemale. Sealne rahvuslik eliit pole ju ometi nii piiratud silmaringiga, et hakkaks kahtlema tuulikute (väidetavalt) tõestatud keskkonnasõbralikkuses! Tekib muidugi oht, et viimsilasedki hakkavad midagi nõudma. Veel kõrgemaid tuulikuid?

Kommunist
3 aastat tagasi

Pakri lähedale oleks vb mõttekam neid püstitada….

Nõmm
3 aastat tagasi
Reply to  Kommunist

Seal juba on ja tuleb juurde ka