Läänemaale lisandus kaheksa koroonaviirusega nakatunut

Koroonavaktsineerimine. Foto: terviseamet
Koroonavaktsineerimine. Foto: terviseamet

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 5699 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 787 ehk 13,8% testide koguarvust.

Läänemaale lisandus kaheksa koroonaviirusega nakatunut. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on Läänemaal 308,2, mis on küll maakondade lõikes madalaim, kuid seni suurim Läänemaal olnud näit. Läänemaale järgneb Viljandimaa, kus näit on 454,9. Kõrgeim on näit Saaremaal (1206,1) ja Ida-Virumaal (896,8). Eestis on näit keskmiselt 714,01.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 435 inimesel. 317 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Tartumaale lisandus 60, Ida-Virumaale 52, Pärnumaale 51, Saaremaale 49, Järvamaale 26 ning Lääne-Virumaale 19 uut positiivset testi. Viljandimaale lisandus 16, Jõgeva- ja Põlvamaale 14, Võrumaale 13, Raplamaale 11, Läänemaale 8, Valgamaale 3 ning Hiiumaale 2 nakkusjuhtu. 14 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Haiglaravi vajab 493 patsienti.

Eestis on COVID-19 vastu vaktsineerimisi tehtud 61 316 inimesele, kaks doosi on saanud 25 831 inimest. Vähemalt ühe vaktsiinisüsti on saanud 850 läänlast, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 535 läänlasel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
38 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
just
3 aastat tagasi

kui inimestel ajud puuduvad, on tõesti äärmiselt raske koroonaga võidelda…..

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  just

aa mis seal võidelda on? Tegu ju nähtamatu vaenlasega. Ega s ei saa kogu igaviku kõiki kohti suletud hoida ja maskiäri toetada! Mõelge ka ikka! Viirused on jäädavad, need ei kao mitte kuhugile. Terve oma elu istud kodus mask ees või?

uskmatu-toomas
3 aastat tagasi

“Vaadates eile, reede õhtul mis vanalinnas, veekeskuses ja mujal toimus, siis Haapsalus vist seda viirust pole olemas.” Sellepärast see levibki,et inimeste oinalikkusel ei ole piire !

nojah, aga
3 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

las levib siis, põeb läbi ja ollakse teinekord ettevaatlikum siis.

to seletage
3 aastat tagasi

tuttav põdes koroonat.Noorem inimene.Väga raske , oli mitu päeva voodis, püsti ei saanud,pea käis ringi ja esinesid hingamisraskused. Taastumine võttis mitu kuud aega.Oli koguaeg väsinud, ei suutnud midagi teha.Muidu täitsa terve inimene aga see oli tema sõnul kõige hullem,mida ta grippidest põdenud oli

Seletage
3 aastat tagasi
Reply to  to seletage

Nojah, eks tuleb teie teksti ehk uskuda. Samas arvestage sellega, et koroona kohta valede levitamine on karistatav!

Seletage
3 aastat tagasi

Aga kirjutage, misasi on covid ja kuidas see teile mõjub, Keda te teate, kes on haigestunud ja kui hull see haigus siis ikkagi on. Ma olen olnud elu jooksul korra gripis, pea valutas, polnud hea, aga üle läks mõne päevaga. Muid viiruseid on ka olnud ja külmetusi, kõik on üle läinud. Kas see uuem siis ei lähe üle või millest selline kartus? Teadmatus tundmatu ees?

kevad tuleb
3 aastat tagasi
Reply to  Seletage

See pole gripp, mis mõne päevaga üle läheb, ju oli pohmakas!

tohoh
3 aastat tagasi
Reply to  kevad tuleb

Kuidas sina seda tead?

kevad tuleb
3 aastat tagasi
Reply to  tohoh

Sest grippi registreeriti möödunud aastal 4621 korda, aga pohmakat põeb igapäevaselt ca 120 000 inimest! Eestlane on joodik, mitte gripihaige! Andmed võetud netist!

Jjj
3 aastat tagasi
Reply to  kevad tuleb

vaesed põevad pohmakat, rikkad joovad edasi, tainas

Valdo
3 aastat tagasi

Lisan veel. Vaatamata erinevatele piirangutele on nakatamis numbrid jätkuvalt kõrged. Soovitan paanika külvajatel istuda toas ja nautida oma ruumi. Piirangute kehtestamisega kahjustame me inimeste vaimset tervist ja majandust. Uskuge mind istun meelsasti kodus kui keegi selle korvab. Täna on tekkinud olukord, kus järjepidevalt suretatakse välja ühte majandusharu ( turismi). Vähe sellest, et kunagi suretati välja põllumajandus, mis kiratseb siiani.
Soovitan nautida elu.

Arvos
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Pole midagi suretada kui pole lihtsalt nõudlust. Iga äriga on nii, et kui ära ei majanda, tuleb hakata tegelema muuga.

Ohoh
3 aastat tagasi
Reply to  Arvos

jah õpikust võetud tarkus, aga selliseid kriise ülemaailmseid juhtub paar korda sajandis ainult. Seda kahjumit sa õpikureeglitega ju kinni ei kata. Te vist ei ole ettevõtja, et nii kirjutate!?

Valdo
3 aastat tagasi

Huvitav, millal hakkab olema covid 19 teemal sisuline arutelu elanikonnaga? Paljud valitsused kiruvad oma inimesi, kes on otsustajate silmis tolad. Kas tõesti on raske aru saada, et erinevad piirangud tekitavad inimestes trotsi ja mässumeelt. Eesti valitsus võiks aru saada, et lihtsalt piirangute kehtestamisega ei jõua me kuskile kui siis Eesti arengu ja konkurentsi võime kahjustamiseni.
Soovitus valitsusele, jätkem vastutust haigestuse osas ka inimestele ja meedia ei tohiks võimendada neid numbreid. Uskuge mind maailmas on muid haigusi ka, näiteks vähihaiged, kes kannatavad. Julgen uskuda paremasse homsesse ja naudin minule kingitud elu.
Naeratage, sest elu on ilus.

kevad tuleb
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Aga paku üks mõistlik lahendus! Saladuskatte ütlen, et inimene on täpselt nii suur lurjus kui teda olla lastakse!

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  kevad tuleb

milline seos on inimene on lurjus ja covid epideemia lahendusel?

kevad tuleb
3 aastat tagasi
Reply to  hmm

Otsene seos! Lurjusel on poogen ühiskonnast, teda huvitab vaid omakasu! Viirust pole olemas, mask ei lase hingata, politseiriik jne!

Arvos
3 aastat tagasi
Reply to  kevad tuleb

Lahendus lasti juba mõõda kui ei suletud piire õigeaegselt.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Jah pean teiega seekord küll nõustuma, kuid siiski on “aga” olemas. See poliitikute eesmärk on ju võimul püsida ja omi skeeme punuda, eriti praegune võimulolev. Ebapopulaarseid lahendusi ei taheta eriti välja öelda ja kuna tegelikult asjale ei keskenduta,vaid oodatakse korraldusi sõbralike rahvaste liidu peakorterist, siis pole mitte midagi imestada, et olukord on nii nagu ta hetkel on, ehk teisisõnu ebanormaalne. Mitte midagi konkreetset, ainult mingid siia-sinna tõmblemised. Lahendus on olemas, mis on kole paha nende reitingule ja seda ei lubata ka peakorterist. Ei mingit isetegevust. See on selge ju!

Harald
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Sa Valdo oled see tont, kes oma orjadega Rsnnarootsi Keskuse katuse ära lõhkus? 😍

Valdo
3 aastat tagasi
Reply to  Harald

Jah, aga see polnud lõhkumine.

Tohmani noot
3 aastat tagasi
Reply to  Harald

🤣🤣🤣

Valdo
3 aastat tagasi
Reply to  Harald

Lugupeetud Harald kui nii arvad. Edu sinule.
T. Valdo.

Covid
3 aastat tagasi

Seda jama ei usu enam varsti keegi,tuleb midagi muud välja mõelda.

Haapsalus pole coronat
3 aastat tagasi

Vaadates eile, reede õhtul mis vanalinnas, veekeskuses ja mujal toimus, siis Haapsalus vist seda viirust pole olemas.
Rahvast oli nagu oleks suvi olnud, kõik ninapidi koos.
Kõigil poogen sellest vist, peaasi et omal hea oleks, mis homme saab, savi sellest.
Ideelistelt peaks vist kehtima 50% nõue ka hetkel söögikohtades, ei ole seda igatahes eriti näinud.

oldi terved, loodan
3 aastat tagasi

Ega ju ninapidi koosolemisest viirus ei teki ka. Kanduda, jah, saab. Võibolla ikka haigeid ei olnud seal?

Hea Okkupant
3 aastat tagasi

Coronat ei ole, nagu ei olnud linnu gripp, kala gripp, sea gripp, aga alati on olnud tola gripp iga pea sees, kes kannavab maskid ja mõtlevad et nad on kaitsnud! Selge, et nemad ei saa aru kuidas viirus töötab, ja tundub, et kõik haridus on ammu kadunud, no pole viga, televiisor on olemas! Ta aitab. Rootsis, 2 päeva tagasi 500 inimesed tegid endale vaktsineerimine, ja järgmine päev 400 nendes sai haigeks.. vat saa! Peske käed, ja vähem kontakterige; ja tuleb teile õnn

kevad tuleb
3 aastat tagasi
Reply to  Hea Okkupant

Kuidas nii, sinu isakene tsaar vladiimir ütles, rt linnugripp on olemas! Kas sa ei usu tsaari?

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  kevad tuleb

sa kevad tuleb üldse adud mis see viirus on või ei? Milleks selline paanika? Hall mass on hästi juhitav, tegelikku probleemi polegi ju. Iga väikse nohuga joostakse nüüdsel ajal haiglasse, loomulikult on ülekoormus meditsiinitöötajatel.

hmm
3 aastat tagasi

Aga kas on siis olemas või? Viirused on koguaeg olemas, mis peame nüüd kuskil üksi maaall sellepärast elama või?

Juta.
3 aastat tagasi

Asutuste nimesid soovin teada, kus koroona möllab. Tean neid siis mitte külastada.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Juta.

aa mis sa käid külastamas kõiki asutusi või? Milleks aru ma ei saa? Maksuametist oled või? Siis ongi parem, kui sa ei tea!

Mõtleja
3 aastat tagasi

Kas leheruumi täitmiseks on neid maha kopitud artikleid vaja. Tahaks ikka täpsemalt läänemaa kohta teada!

kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Mõtleja

Mida sa omast arust teada tahad? Nimesid, aadresse, töökohti? Kust need sinu arust võetakse?

Misasja
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

kodanik tainas ära hüppa siin, alles ise kirjutasid, et tahad teada, kes, kus ja mis. Mäluga on probleeme vist, pole esimene kord!

mis siis saab?
3 aastat tagasi
Reply to  Mõtleja

Kuidas siis käituma hakkad, kui kõik andmed kogutud?