Anvar Samost: keskpärased kangelased

Anvar Samost. Foto: erakogu

Anvar Samost. Foto: erakogu

Euroopa Liitu ei maksa Nõukogude Liiduga võrrelda. Kui aga kahe nii erineva liidu vahel hakkab leiduma liiga palju paralleele, siis peaks küsima, mis on valesti.

Jälgin mitme Euroopa Komisjoni voliniku Twitterisse tehtavaid postitusi. Ajakirjanikuna tuleb kursis olla, aga pigem selleks, et meeleolusid tabada. Kõige olulisem neist on mõistagi Eesti voliniku Kadri Simsoni kirjutatav. Kuigi ma ausalt öeldes ei usu, et Kadri Simson ka tegelikult neid postitusi teeb.

Esiteks on kõikide volinike postitused üsna klassikalise viletsa suhtekorralduse moega. Aga teiseks ma pisut tunnen Kadri Simsonit ja ei usu, et tema suudaks lisaks klišeelikule vormistusele sedavõrd sisuliselt jaburat teksti produtseerida. Minge vaadake ise ja kui te olete vanem kui 45 aastat, siis tekib paljudel kindlasti lõpuks tunne, et midagi sarnast olete juba kuskil teises riigis loosungitelt ja lehtede esikülgedelt lugenud.

Nii ei peaks tegelikult olema. Euroopa tippametitesse saanud inimesed, on nad siis eestlased või mõnest muust, teistsuguse ajalooga rahvusest, peaksid saama säilitada võimaluse suhelda inimlikult ja edastada sõnumeid, mida nad vähemalt mingil määral ise usuvad. Aga tundub, et kedagi ei huvita, keegi ei taju siin vastutust asjade eest, mis oleks nagu väikesed, aga tegelikult on olulised, sest tihti määrab keel sõnumi.

Väikestest asjadest algavad suured.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Poliitiliselt korrektne
3 aastat tagasi

Mõttetu mula, kirjutatud honorari pärast….

Madison
3 aastat tagasi

Madison teeb oma nädala kokkuvõtte videod täitsa ise

uskmatu-toomas
3 aastat tagasi

Olen 70+ ja ei mäleta isegi vene ajal niisugust pasa loopimist mis tänapäeval.Meie ajakirjanduse vabadus on tänapäeval sama heal tasemel kui siis ainuke vahe,et tänapäeval püütakse teatud arvamusi mitte avaldada aga siis ei avaldatud üldse ja võisid saada vale arvamuse eest kutse vestlusele!
Mis puutub riigivargustesse siis varastati sellel ajal ja varastatakse tänapäeval.Vahe on ainult selles kui siis vahele jäid suurema pettusega siis isegi omapoistele indulgetse ei jägatud !

Vahur Reede, saarlane
3 aastat tagasi

Kes on üle 45 aasta vanad, need mäletavad, et kõik ajalehed olid “EKP keskkomitee ja xxxx häälekandjad” ning lehtedes olid just sellised nupukesed, kus kirjeldati lahti, kuidas tuleb asjadest aru saada.

“Kõige olulisem neist on mõistagi Eesti voliniku Kadri Simsoni kirjutatav. ”
??? – nii mõistmatu olen küll, et sellest aru ei saa, miks just Kadri Simson sotsidel hambus on.

marks
3 aastat tagasi

selliseid luhusid käis pudeli Kunnar omal ajal teele kohvikus rääkimas