Daire Kaup: mis on eesti köök ja selle maitse?

Daire Kaup. Foto: erakogu

Kuku raadio saates „Jukuraadio” arutles saatejuht eesti gurmee vaimse liidri ja eestvedaja Dmitri Demjanoviga teemal, mis on eesti köök ja selle maitse – on see verivorst, hapukapsas, leib või hoopis kartul? Maailmas antakse tunnis välja keskmiselt kaheksa kokaraamatut, igaühes kajastatud eri maitsekooslused, retseptid, köögid. Selles suures kokaraamatute virvarris on muutunud ka põhiretseptid, nii sööjate maitse-eelistuste kui ka pidevalt uueneva köögitehnika tõttu. Põhitoorained on sajandeid olnud sama, kuid neid sobitatakse aegade jooksul aina erinevamate lisanditega, mida aeg edasi, seda enam sööja tervisele mõeldes.

Eestlane armastab kartulit. Kartul on maailmas enim tarbitavatest toiduainetest neljandal kohal riisi, nisu ja maisi järel. 8000 aastat tagasi sai see kultuur alguse Lõuna-Ameerikast Peruust, Euroopasse sattus kartu

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
wqi
3 aastat tagasi

las see Dmitri Demjanov räägib enda lugusid ise. Dire ei pea tema suuvooder olema ja tema mõtteid ümber kirjutama. neid poolikuid arikleid pole sii lehte mõtet panna.

sellist
3 aastat tagasi

asja pole olemas

küsimus
3 aastat tagasi
Reply to  sellist

Mida pole olemas ei saanud aru