Daire Kaup: toiduturism kui kasvav turismiharu

Daire Kaup. Foto: erakogu

Daire Kaup. Foto: erakogu

Michelin tuleb Eestisse! Paljude jaoks ei ütle see uudisnupuke peale ebamäärase termini suurt midagi, suurele osale äriinimestest on see oluline sündmus. Eestis hakkab ametlikult ja eeldatavasti hoogsa tempoga arenema uus turismiharu – toiduturism, mis aitab maailma tasandil näidata ja reklaamida kohalikku toorainet, traditsioone ja toidu valmistamise mitmekesisust, tõsta au sisse meie tippkokad ja söögikohad, aidata nad maailmakaardile ehk punasesse raamatusse nimega Michelin Guide.

Esimesed Michelini tärnid ehk hinnangud restorani kvaliteedile anti restoranidele Prantsusmaal 1926. Samal aastal omistati nn peentele söögikohtadele üks tärn. 1931. aastal laiendati hindamissüsteem kolme tärnini, mis kehtib tänaseni. Erinevalt muudest hindamissüsteemidest ei ole üks tärn halb, vastupidi, see on suur au ja saavutus igale restoranile ja just peakokale.

Artikli lugemiseks tellige digipakett või logige sisse!

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
toidukultuur
14 päeva tagasi

toidukultuuri peaks saama nautida kõik inimesed, ka väiksema sissetulekuga ja mitte korda-kaks aastas vaid ikka rohkem. Et lähebki pere laupäeval välja sööma. Kahjuks on meil puudu sellistest taskukohastest söögikohtadest, mis oleks ehk mitte nii tipud, kuid sellegipoolest maitsava ja lihtsa toiduga, mida saaks paljud endale lubada…..

on on
14 päeva tagasi

need sajad tuhanded üle vahemere paatidel tulevad turistid tulevad euroopasse ikka toidu pärast, ka eestis on juba terved kolooniad meie verivorsti ja hapukapsast armastavaid erivärvilisi alalisi turiste, kes armastusest toidu vastu, seda kõikjale roheliste kottidega laiali tassivad.

Imelik
14 päeva tagasi

Eks ta on osaliselt kultuuri osa, osaliselt ka lihtsalt snobism. Loodame, et siis vähemalt mitte prantsuse snobism vaid ikka kohalik kodumaine ))).