Härma: maski kandmisest ei pääse enne teise laine lõppu

Maskikohustuse esimene päev Haapsalus. Urmas Lauri
Maski tuleb kanda veel tükk aega. Urmas Lauri

Koroonaviirust võivad edasi kanda ka vaktsineeritud inimesed ning enne, kui Eestis pole piisavalt inimesi, eelkõige riskirühmadesse kuulujaid vaktsineeritud, tuleb avalikus ruumis endiselt maski kanda, rääkis terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma.

Härma rääkis „Terevisioonis”, et praegu on liiga vara öelda, et vaktsineeritu ei pea kandma maski. Ka koroonaviiruse vastu vaktsineeritud inimesed võivad endiselt ise nakatuda, aga nende haigus ei arene kaugele ning see kulgeb tõenäoliselt kergemalt ja vähemate sümptomitega.

Samuti võib vaktsineeritu nakkust edasi kanda ning praeguses olukorras, kus riskirühmad on Eestis veel vaktsineerimata, tasub vaktsiini saanud inimestel endiselt kanda maski, kuni me teame, et riskirühmad on kaitstud. Alles seejärel saab maskikandmistega lõdevamaks minna, selgitas Härma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Postimees
3 aastat tagasi

Ikka väga vähe on neid kes maski ei kanna

imelik
3 aastat tagasi

prillikandmist ei kommenteeri keegi,

Vanamoodne
3 aastat tagasi
Reply to  imelik

Kui riidest maskil puudub plekist klamber ninajuure kohal, on mõistlik proovida prillid nihutada maski äärerandi peale. See takistab hingeõhul maski serva alt prilliklaase udustamast. Tänapäevaseid plastist prilliklaase ei tasu lapiga eriti nühkida – kriimustuvad kergesti (targem on aeg-ajalt tilgakese nõudepesuvahendiga pesta, klaase soojas vees näpuvahel hõõrudes ja pärast prillipuhastuslapiga tupsutades kuivatades).