Galerii: jõuluvanad viisid loomade varjupaika kingikoorma

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 30
Jõuluvanad käisid ka kassimajades kasse paitama. Foto Arvo Tarmula

Pühapäeval vuras jõuluvana Allu oma punase jõuluvanaautoga Läänemaa loomade varjupaiga väravast sisse ning jõuluvana Rommy, jõulueitede ja varjupaiga töötajate abiga tõsteti kingikoorem autost varjupaiga kontoriruumi – kitsukesse kontoriruumi liikumisruumi enam suurt ei jäänudki.

Läänemaa jõuluvanad on käinud jõulude ajal varjupaigaloomadele kingitusi viimas neli-viis aastat. Algatus on jõuluvana Allult, kuid aja jooksul on liitunud teisedki jõuluvanad.

„Haapsalu ja Läänemaa rahvas on aidanud neid kinke koguda,” ütles jõuluvana Allu. Ta lisas, et suur osa kingitusest on kogutud sõprade kaudu, aga varjupaigale tarvilikku on toodud üleskutse peale ka linna jõulukuuse alla ja See teatrisse.

„Meil on kõik kassiomanikud,” põhjendas jõulumemm Eve jõuluvanade soovi loomade varjupaika aidata.

Läänemaa loomade varjupaiga juhataja Helina Alpi sõnul kõik, mis jõuluvanad tõid – kassiliiv, kassitoit, majapidamistarbed, prügikotid, majapidamispaberid jne -, varjupaigale väga vajalik. „Inimesed tihtilugu arvavad, et varjupaigas on loomadel vaja ainult süüa, aga tegelikult on vaja neid vahendeid, millega koristada ja loomi hooldada,” rääkis Alp.

Läänemaa loomade varjupaigas on praegu umbes 30 kassi ja üks koer. Alpi sõnul on enamik kassid noored, alla aastased. „Enamik kes meil praegu siin on, on sügisesed leidlapsed – suvilad jäävad tühjas, loomadel kõhud lähevad tühjaks ja nii nad majade juurde satuvad,” rääkis Alp.

Alpi sõnul on sel aastal uue kodu leidnud üle 80 varjupaigalooma ning detsembris on päris palju loomi endale kodu leidnud – laupäevalgi läks üks üsna pikalt varjupaigas olnud kass uude koju.

Loomade eest hoolitseb kokku kolm varjupaiga töötajat, kellel lisaks käib abis vabatahtlikke.

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
elisa
3 aastat tagasi

tore !

Masa
3 aastat tagasi
Reply to  elisa

Ei ole tore,kui nende toidu pärast tapetakse teisi loomi,kuna nad om lihasööjad
i

elisa
3 aastat tagasi
Reply to  Masa

Jah jah! Tapame kõik lihasööjad! Ja kõigesööjad. Kotkad. Karud. Kanad. Siilid! Siiiiilid!! aaah, mulle ei meeldi need siilid, kes söövad tigusid. Õigus elada, eks? Ja lõhe ka. Ja krevetid? Jube.
Ja siis meie. Aga … aga kes meid sööb? Kas “ussid” on liha, või lihasööjad? Huvitav huvitav.
Mis teha? Nii palju kiskjaid! Mul on nüüd natuke hirm…
Sest ma olen liha, eks…
😉 🙂

elu on muu
3 aastat tagasi
Reply to  Masa

Iga tegemise saab absurdini viia teoorias. Jõudu, kui nii huvitavam on!