2

Leht: isegi demokraatlikud riigid rikuvad koroonaga võitlemisel demokraatiareegleid

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Koroonaviiruse vastased meetmed on tänavu viinud selleni, et peaaegu pooled demokraatlikud riigid maailmas on taandunud demokraatia ja inimõiguste põhistandarditest, teatas värskes uuringus Stockholmis asuv rahvusvaheline demokraatia ja valimisabi instituut (IDEA). Pandeemia tõkestamise ettekäändel on hakatud piirama teabeliikumist, sõnavabadust ja sõltumatut meediat, kirjutab Maaleht.

Eestit ja Lätit raportis ei mainita, mis näitab, et tõsiseid rikkumisi meil ja lõunanaabritel ei ole. Samas ei leia Eestit ka nende hulgast, keda pandeemia ajal demokraatia edendamise eest esile tõstetakse.

Samas kiidetakse Soomet. Venemaal on aga halb olukord sõnavabaduse ja ajakirjanike ahistamisega. Demokraatiaga on halvasti ka Ungaris ja Poolas.

Kui enamik pandeemiameetmeid on enneolematu ülemaailmse tervisekriisi tingimustes õigustatud, on 43 protsenti demokraatlikest riikidest rakendanud piiranguid, mis on ebaseaduslikud, ebaproportsionaalsed, umbmäärased või tarbetud, märgib raport.

Loe pikemalt Maalehest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Kummaline maailm
Kummaline maailm

Demokraatial ehk rahvavõimul on palju puudusi ning see on kehv valitsemisvorm, kuid kõik teised on veel hullemad.

Koroona
Koroona

Koroona on päriselt olemas ning väga ohtlik haigus. Mijonid surevad sellesse ning maalima rahvaarv on vähenemas. Tegelikult peaks maski mitte kandvad inimesed vangi panema. Samaamoodi ka need, kes kommentaariumis koroonat väheohtlikuna näitavad.
Kuidas me üldseoleme õudnud selleni, et inimesed ei usu fakte.
Vaktsineerimine peab olema kohustuslik ükskõik millise vaktsiiniga ja vaktsineerimine tuleb siduda õigusega inimõigustele.
Teiste inimeste ohtuseadmine ei ole aktsepteeritav. Kõik riiklikud ressurssid tuleb rakendada võitluses koroonaga.

wpDiscuz