1

Haapsalu volikogu taotleb ministrilt Paralepa metsale riiklikku kaitset

Lageraie Paralepa metsas. Lemmi Kann
Lageraie Paralepa metsas. Lemmi Kann

Haapsalu aselinnapea Helen Rammu kirjutas valmis kirja keskkonnaminister Rene Kokale (EKRE), mille volikogu saadab reedel ministrile, et Paralepa mets jääks riikliku kaitse alla ning kaitseala suurendataks.

Kirjaga soovib Haapsalu volikogu, et keskkonnaministeerium teeks metsas täiendavaid inventuure ning kui arvabki metsa kaitse alt välja, siis oleks see kaalutletud ja põhjendatud otsus.

Ettepanek mets kaitse alt välja arvata tuli suvel Haapsalu linnavalitsusele ootamatult. Sama üllatav on asjaolu, et otsuses tugineti 1999. aasta parkide töörühma soovitusele. Töörühma kuulus vaid üks läänlane ning seal ei ole põhjendusi, miks mets kaitse alt välja arvata. 2006. aastal kaitse-eeskirja koostades keskkonnaamet soovitust ei arvestanud.

Praegu on Paralepa–Pullapää metsa kaitsealal ja selle ümbruses inventeeritud 12 vääriselupaika, 9 liiki teise kategooria kaitsealuse nahkhiire elupaika ja teise kategooria kaitsealuseid seeni. Metsas asuvad terviserajad ja looduse õpperada. Paralepa–Pullapää metsal on üle 100aastane ajalugu ning seal on säilinud mitmeid ajaloolis-kultuurilisi objekte

Kokalt kommentaari saada ei õnnestunud.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Asunik
Asunik

Küsinud siis kelnerilt 🙂

wpDiscuz