Pensionärid kingivad sotsiaalmajale õunapuu

Sotsiaalmaja. Foto: Arvo Tarmula

Esmaspäeval, 2. novembril, kell 13 istutab Haapsalu pensionäride ühendus sotsiaalmaja sünnipäeva puhul õuele õunapuu.

„Õunapuu istutamine on sümboolne kingitus Haapsalu linna pensionäride ühenduse poolt sotsiaalmaja 25. sünnipäeva tähistamiseks,” teatas sotsiaaltöötaja Küllike Valk. „Suurt sünnipäevapidu pidasime paremaks mitte pidada, see tõttu on toimunud väikesed peod kõikides huviringides ja kollektiivides mitme nädala jooksul.”

Haapsalu sotsiaalmaja asutati 1995. aastal, 13. oktoobril avati uksed esimestele huviringidele. Toona võeti kasutusele linna venekeelse lasteaia ruumid, mida ajapikku on jagatud Haapsalu muusikakooli, Haapsalu noorte huvikeskuse ning slaavi haridus- ja  kultuuriselts Bõlinaga. Sama katuse all tegutsevad ka Läänemaa puuetega inimeste koda ja selle ühingud.

Igapäevaseks ja suurimaks töövaldkonnaks on sotsiaalteenuste osutamine Haapsalu elanikele, peamine sihtgrupp eakad ja puuetega inimesed. Rõõmu ja elevust toovad argipäevadel eakatele võimalus osaleda erinevates huviringides: laulukoor Netty ja lauluklubi, tantsurühmad, võimlemine, keraamikaring, kunsti- ja käsitööringid, inglisekeele kursused. Koroonaohu leevenedes jätkame taas kultuuri- ja koolitusürituste korraldamisega.

Haapsalu pensionäride ühendus on läbi aegade olnud sotsiaalmajale väga hea koostööpartner ning Haapsalu pensionäride elu edendamise eestvedaja.

Esmaspäeval istutatava õunapuu sort on August Vaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments