Kõmsi hoolekogu soovib liita Metsküla ja Virtsu kooli

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kõmsi algkooli hoolekogu leiab, et tuleks ühendada kolm kooli – Kõmsi, Virtsu ja Metsküla. Kool asuks edaspidi Kõmsil ja tegutseks Hanila kooli nime all.

Kuigi ühendamise sildi all läheksid Metsküla ja Virtsu kool kinni. Hoolekogu leiab, et Lääneranna valla koolivõrk vajab reformi – valla seitsme kooli jaoks on lapsi liiga vähe. Igasse valla piirkonda – Hanilasse, Varblasse, Koongasse ja Lihulasse peaks jääma vähemalt üks kool, kus saaksid õppida 1.-6. klassi lapsed, Lihulas 1.-12. klassi lapsed. Hanila piirkonna kool asuks Kõmsil, see oleks kuueklassiline ja kannaks Hanila kooli nime.

Kõmsi hoolekogu nimel Lääneranna vallavalitsusele sellekohase kirja saatnud Lilia Urb leiab, et Kõmsil peaks kool asuma mitmel põhjusel.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
MaTean
3 aastat tagasi

Kõmsil pole midagi ja kedagi tarka, kes seda asja edasi veaks!
Virtsu Põhikool/Kool on alati olnud tugevamate seas. Ka õpetajad on tasemel! Korralik spordisaal ja staadion!!

Kool
3 aastat tagasi

Virtsu probleem, et pole lapsi. Kõmsil pole kooli.

To Kool
3 aastat tagasi
Reply to  Kool

Tõesti…. Kõmsil ei ole kooli.

Fakt
3 aastat tagasi

Selge see, et kui tahan oma lapsele norm põhikooli haridust siis panen oma lapse Virtsu kooli või Metsküla kooli. Juba sealse tugeva matemaatika pärast. Kõmsil pole ühtegi ühtegi sama tasemel õpetajad. Pisa järgi oli Virtsu kool vabariigi tippude seas. Sulgemistel saan aru, ei ole üldse oluline kvaliteet, vaid kvantiteet. Kahju.

Ohhoo
3 aastat tagasi

Mis asi see Hanila on?

No nii
3 aastat tagasi

Mida nüüd? Kui oli veel vana vald ,siis tehti juba see ettepanek, et Virtsu ja Kõmsi võiks ühineda, siis oli just Kõmsi hoolekogu eesotsas praeguse hoolekogu esimehega selle vastu…. Ja nüüd. On ikka seal Kõmsil pikkad juhtmed.

elanik
3 aastat tagasi
Reply to  No nii

Ei olnud see ettepanek vana valla ajal, ikka juba uue ajal. Meie Virtsu kool soovis sulgeda Kõmsil kooli poole ning jätta vaid lasteaia sinna

No nii
3 aastat tagasi
Reply to  elanik

Sorry. Oli jah uue valla ajal

Ohhoo
3 aastat tagasi

ehk siis Virtsu kooli ja Metsküla kooli sulgemisest on huvitatud tegelikult keegi Kõmsi algkooli hooldekogust? Kas kellegi töökoht on ohus seal?

Nüüd
3 aastat tagasi

käib üks jämm koolide kallal.

juss
3 aastat tagasi

Virtsus on korralik võimla, Kõmsil on “staadion”.

Ometi
3 aastat tagasi

Üks mõistlik jutt!