Eduard Laur sai filmifestivalil eriauhinna

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Eduard Laur. Foto: Lemmi Kann
Eduard Laur. Foto: Lemmi Kann

Haapsalu fotograafi ja telemehe Eduard Lauri film Lihula lilltikandist sai Eesti mittekommertslike filmide festivalil eriauhinna kui parim eesti kultuuripärandit kajastav film.

Filmi „Lihula lilltikand” tegi Laur lilltikandi seltsi tellimusel. „Nad palusid, kas ma teeksin. Istusime koos maha, pidasime nõu, esitasin neile oma nägemuse ja selle järgi film sündiski,” rääkis Laur.

Film valmis tegelikult juba mõned aastad tagasi ja on vaadatav ka Youtube’is. Filmi on selle ajaga levinud üle kogu maailma – selle on Lauri sõnul üles leidnud näiteks Austraalias, Kanadas ja Uus-Meremaal elavad käsitööhuvilised väliseestlased, rääkimata kodumaistest tegijatest.

Mittekommertslike filmide festival toimus 55. korda ja peeti sel aastal 19. septembril kinos Artis.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments