12

Valitus kehtestab järgmisest nädalavahetusest öise alkoholimüügi keelu

Haapsalu Taksi pubi oli ainus söögikoht, kus küsiti dokumenti mõlemalt testostu teinud noorelt. Pildil teenindaja Kristiina Pähn. Malle-Liisa Raigla
Baarid ei saa tulevast nädalavahetusest öösiti alkoholi müüa. Pildil Taksi pubi teenindaja Kristiina Pähn. Malle-Liisa Raigla

Valitsus kiitis heaks üleriigilise alkoholimüügi piirangu, mis hakkab kehtima 25. septembri
ööl vastu 26. septembrit alates kella 00.00st.

Öise alkoholimüügi keeld kehtib südaööst kella 10 hommikul kõigis kohtades, kus müüakse alkoholi kohapeal tarbimiseks, näiteks baarides, ööklubides, restoranides, teatripuhvetites
või hotellides.

Piirang kehtib kuni 24. oktoobrini (kaasa arvatud) ning valitsus hindab selle jätkamise vajadust nädal enne piirangu kehtivusaja lõppu. Seoses valitsuse kehtestatava üleriigilise piiranguga lõpevad 25. septembrist kella 00.00st politsei- ja piirivalveameti kehtestatud piirkondlikud alkoholimüügi keelud.

„Eestis on toimunud hüppeline COVID-19 nakkuse leviku kasv ning seetõttu on vajalik ja põhjendatud taaskord kehtestada üleriigiline piirang,” nentis peaminister Jüri Ratas. „Nagu oleme näinud levib koroonaviirus eriti hästi pidudel. Alkoholi tarbimine paraku mõjutab inimeste käitumist viisil, mis soodustab viiruse levikut. Seoses sellega kutsun inimesi üles
mitte andma oma riskikäitumisega viiruse levikule uusi võimalusi ei avalikus kohas ega erapeol.”

Terviseameti andmetel on 17. septembri seisuga viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta 25,36. Võrdluseks, 1. augustil oli sama näitaja 4,4 ja 15. augustil 8,4. Nakkuse leviku kasv on olulisel määral põhjustatud Tartu ja Ida-Viru maakonnas baarides alguse saanud nakkuskolletest.

Käesoleval hetkel ei ole uusi nakkusjuhte viimase 14. päeva jooksul registreeritud vaid Järva, Valga, Põlva ning Hiiu maakonnas. Lisaks on viimase 14 päeva jooksul lisandunud 31 haigestunud inimest, kelle elukohta ei ole veel kohaliku omavalitsuse üksuse täpsusega määratud.

Valitsus tugines üleriigilise alkoholimüügi piirangu kehtestamisel teadusnõukoja toetavale seisukohale. Järelevalvet alkoholimüügi piirangu täitmise üle peab tegema kohalik
omavalitsus.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Postimees
Postimees

Nädala pärast pannakse joomaurkad üldse kinni

Läänlane
Läänlane

Palju on Haapsalus selliseid kohti mis peale 00.00 lahti on.

Linlane
Linlane

Väga õige otsus, võiks keeld olla juba kella 22-23, pole vaja noortel ringi laaberdada ja juua, paremaks peaks minema elu lastel, noortel, töölkäivatel inimestel, eakatel ,keda haiguse suure leviku puhul ähvardaks koondamine ning tööst ilma jäämine, ei saaks tasuda makse jne.

nojah, aga
nojah, aga

noored inimesed peavad sotsiaalselt lävima ju. Ainult läbi smeedia ei ole minuarust päris õige see suhtlemine. Aga eks vanainimesed vinguvadki alati, et noorus on hukas ja meie omal ajal istusime kõik kodudes ja väljas ei käinud, kudusime sokke ja lapsi tõi kurg.

Pook
Pook

Joogid varutakse varem poest ja võedakse kaasa. Lakkuda saab nagu alati hommikutuntideni

Sass S
Sass S

Kas nii on siis võimalik ?

Postimees
Postimees

See on piirangute osas alles algus…
Tulevad piirkondlikud liikumispiirangud ja komandanditund

olaf
olaf

Peab okastraati varuma. Paistab, et läheb defitsiidiks. Kuhu nad koonduslaagreid planeerivad. Lisaks investeeringud kinnistutesse.

jess
jess

selliste reeglite rikkujaid ootab pühapäeviti peale kirikumissat turuplatsil avalik hukkamine või kepipeks.

Chh
Chh

Tegelikult ei kujutagi ette, mida see piirang muudab? Reaalselt võiks ka kell 21 või kell 22 kraanid kinni keerata…, südaööks on enamus tegelased juba kinni nagunii ja summa-summaarum ei muuda miskit…

Agu
Agu

ma ei tea millega te elatist teenite, aga võibolla on see kuni kella 00.00 ni luba ikkagi mõne pubi-resto päästerõngas, et päris kinni ei pea uksi panema. Kohvi müügi pealt ainult ära ei ela.

norm
norm

saavad ka joodikud ükskord endid välja magada

wpDiscuz