Rahvatervise juht soovitab soovitab kaaluda suurürituste ära jätmist

BNS

 

Arvo Tarmula foto

Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna juhtaja Heli Laarmann soovitab suurürituste korraldajatel kaaluda vähemalt järgmisel kahel nädalal ürituste ärajätmist, kirjutab Postimees.

“Paneme kõigile pidude, kontsertide korraldajatele südamele, et nad kaaluks vähemalt järgmisel kahel nädalal ürituste ärajätmist, vähendaks osalejate maksimaalset arvu ja vaataks väga hoolikalt üle, kuidas tagada külastajate hajutatus ja hügieenivõimalused, sh desinfitseerimisvahendite kättesaadavus nii ürituse alale või ruumi tulemisel kui sealt lahkumisel,” ütles Laarmann.

Tema sõnul peaksid ka inimesed ise hindama, kas neil esineb sümptomeid, mis võivad viidata Covid-19 haigusele (väsimus, nohu, ninakinnisus, peavalu, silmapõletik, kurgukipitus, maitsetunde kadumine, liigesevalu) ning kaaluma, kas on mõtet minna lähinädalatel mõnele suuremale üritusele või peole. “Mõelge, palun, ka võimalikule riskile, et võite tuua nakkuse peolt koju oma lähikondsetele,” lausus Laarmann.

Laarmann sõnas, et amet saab koos politsei- ja piirivalveametiga korraldada kontrollreide. “Aga ei ole mõeldav, et nad hakkasid iga pidu või üritust kontrollima. On vaja asutuste ja ürituste korraldajate vastutustunnet, et me ei peaks peagi jälle piiranguid kaaluma,” ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
N60
3 aastat tagasi

Ma ei suuda jätkuvalt aru saada sellest koroona nakatumise ületähtsustamisest. Sellest tulenev haigestumine möödub enamuses nagu tavaliste, juba varem tuntud, viirushaiguste korral. Letaalsus on üldjuhul sama, mis näiteks halval gripivormil. Kui talvel mingi noraviirus lasteaias näituseks möllab, siis on ju kõik korraga haiged – aga sellest ei tehta miskit igapäevauudist. Kui eelmisel hooajal oli koroonasurmi 63 ja gripitüsistustel 50, siis miks peetakse seda koroonateemat nii oluliseks, et kogu maailm uppi keerata?

Ko & Roona
3 aastat tagasi
Reply to  N60

Sest kui pandeemia peaks kontrolli alt väljuma, ei suuda meie tervishoiusüsteem haigete (ja surijate) hulgaga toime tulla. Muud haigusjuhtumid peale selle.

N60
3 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

Praegune statsiika ei näita ju, et nakatumine = raske haigestumine = surm. Pigem korras immunsusega inimesel ainult tavaline “külmetushaigus”. Kui deagi

Ko & Roona
3 aastat tagasi
Reply to  N60

Grippi suremus 0,1%, Covid viirusesse 1%, seega 10x kõrgem. Sealjuures ei ole ka gripp sugugi tavaline “külmetushaigus”.

Postimees
3 aastat tagasi

Hetkel Läänemaal laus karantiin kehtestsy

Ola
3 aastat tagasi

Jätke need üritused nüüd rahule – pole olnud ühtki juhtu ega kollet, mis oleks olnud seotud väliüritustega!

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Ola

Läänemaal jah mitte. Veel mitte.

Hehe
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Mitte kuskil Eestis pole.